Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού ¨Η ΜΙΕΖΑ¨
από Η Άλλη Άποψη
Την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού ¨Η ΜΙΕΖΑ¨ εγκαινίασε τον αποκριάτικο κύκλο των εκδηλώσεων δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μοναδικές στιγμές κεφιού και παράδοσης.
Όλοι έγιναν μια παρέα, τίμησαν δεόντως την Τσικνοπέμπτη, με ξέφρενη διάθεση υποδεχτήκαμε τις Απόκριες.
Μουσική, κρασί, ψησταριές ήταν σε ετοιμότητα και η αγκαλιά του συλλόγου ανοιχτή σε όλον τον κόσμο.
Οι εικόνες μιλούν, για μια ακόμη φορά γέμισε ο χώρος του συλλόγου.
Πλημμύρισε ο χώρος από μυρωδιές, εκλεκτά ψητά πασπαλισμένα με κέφι, παραδοσιακά τραγούδια και χοροί έδωσαν αφορμή για γλέντι αντάξιο της ημέρας.
Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστεί πολύ όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που παρευρέθησαν.
Η Τσικνοπέμπτη είναι ένα πατροπαράδοτο έθιμο του οποίου οι ρίζες χάνονται στο χρόνο. Σύμφωνα με τη διδασκαλία της χριστιανικής παράδοσης, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι πάρα πολύ σημαντικές οπότε η Πέμπτη θεωρείται μια μέρα όπου ο πιστός μπορεί να καταναλώσει ό,τι θέλει.