Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜ/ΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/10
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να πάρει επιτέλους επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία!
  • Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το πραγματικό νόημα του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ
  • Δημοτική Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Είναι ανίκανοι!
  • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜ/ΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/102 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να πάρει επιτέλους επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία!3 Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το πραγματικό νόημα του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ4 Δημοτική Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Είναι ανίκανοι!5 Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς κλέβει τη λαϊκή περιουσία ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα (πτωχευτικό κώδικα) καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ο πτωχευτικός κώδικας αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέου... Περισσότερα

Γλέντι ως το πρωί στο χορό των Βλάχων

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Γλέντι ως το πρωί στο χορό των Βλάχων

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και τα μέλη του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ» στην αίθουσα του κέντρου «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Μακροχώρι της Βέροιας, το Σάββατο 3/02/2018, στον ετήσιο χορό που διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή των 500 και πλέον προσκεκλημένων έδωσε εντυπωσιακή διάσταση και ξεχωριστό παλμό στο γλέντι που ακολούθησε ως τις πρωινές ώρες.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομο και ουσιαστικό χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου κ. Μητριτώνη Γιάννη ο οποίος, μιλώντας στην αρχή στη βλαχική γλώσσα, ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την ηθική και υλική στήριξη προς τον Σύλλογο.

Ακολούθησε η παρουσίαση χορών και τραγουδιών από τα χορευτικά τμήματα. Το παιδικό τμήμα, με την καθοδήγηση και την επιμέλεια του κ. Τάκη Γεωργίου, καλωσόρισε στη βλάχικη γλώσσα τους παραβρισκόμενους, χόρεψε και τραγούδησε βλάχικα τραγούδια, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πολλά υποσχόμενη για το μέλλον του Συλλόγου. Την σκυτάλη πήρε το «εφηβικό» τμήμα που με μοναδική χάρη και λεβεντιά απέδωσε βλάχικους χορούς από την πλούσια παράδοση των Βλάχων προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, και ο κύκλος των χορευτικών έκλεισε με το τμήμα ενηλίκων, ανδρών και γυναικών, που μπήκαν στην αίθουσα τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά βλάχικα τραγούδια της περιοχής μας , με αυθεντικό και συγκινητικό τρόπο, θυμίζοντας πρότερες εποχές και αναβιώνοντας το χθες στο σήμερα. Οι χορευτές όλων των τμημάτων πιστοποίησαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη συστηματική δουλειά που κάνουν χρόνια τώρα αφιλοκερδώς οι δάσκαλοι των χορευτικών Κουκουτέγος Αντώνης, Πλιάτσικας Γιάννης, Χρυσής Σταμάτης, η δασκάλα του εφηβικού τμήματος Πίσκου Τασούλα, καθώς και οι δασκάλες των παιδικών τμημάτων Ζήση Χάιδω, Μαρία και Λέμη Γατοπούλου.

Η συμμετοχή στο γλέντι, ο χορός και το ξεφάντωμα κράτησαν αμείωτα μέχρι τις πρωινές ώρες αφήνοντας σε όλους άριστες εντυπώσεις. Η αίθουσα , ως τις πέντε το πρωί, πλημμύρισε μελωδικούς ήχους από τη « μπάντα» των Δημήτρη Παράσχου και Φώτη Καραβιώτη και τη φωνή του Θωμά Γρηγορόουλου, οι οποίοι φρόντισαν να διατηρηθεί το κέφι σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, η εμφάνιση των νέων παιδιών Φουνταλή Μιχάλη, Γατοπούλου Λέμης, Σταμανίκη Νικολάκη και Μπακάλη Θανάση αναδεικνύει ότι η παράδοση στο βλάχικο τραγούδι έχει και μέλλον και συνέχεια στο Σύλλογο. Το παιδικό ντουέτο, Τάνια Πίσκου και Παράσχος Γιώργος, άφησαν τους πάντες έκθαμβους με την τέλεια απόδοση βλάχικων τραγουδιών. Ο γιατρός Τάκης Γεωργίου έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην βραδιά, αλλά και επιπλέον κέφι τραγουδώντας, με το μοναδικό δικό του τρόπο, γνωστές "ποπ" επιτυχίες διασκευασμένες με «βλάχικο» στίχο. H εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας καταδεικνύει ότι οι νέοι γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν να διασκεδάζουν και με εναλλακτικούς τρόπους στηριγμένους στην πλούσια παράδοσή μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας κ. Παπαδόπυλος Βασίλης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας Διαμάντης Στέργιος, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δικαίωμα για νέα Βέροια Παπαγιάννης Ιωάννης, η σύμβουλος του Τοπικού Διαμερίσματος Βέροιας Συρμίκα Τζήμα-Τόπη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Βερμίου/Σελίου Πιτούλιας Αντώνης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουμαριάς Τζήμας Κώστας, ο πολιτευτής Μπαρτζώκας Τάσος, οι εκπρόσωποι του Μεγάλου Συνεταιρισμού Σελίου Παλάρας Γεώργος και Καραμίχος Πέτρος. Επίσης παρέστησαν πολυμελείς αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι από το Πολιτιστικό Σύλλογο Κουμαριάς «Ντόλιανη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Περιβολιωτών» νομού Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου, το Σύλλογο Νέων Νεοκάστρου, την Εστία Ρουμλουκιού Αλεξάνδρειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «η Εστία», καθώς και φίλοι Βλάχοι από Κατερίνη , Πτολεμαΐδα, Λάκκα Γιαννιτσών, Γρεβενά και από άλλα μέρη.

Και όπως κάθε χρόνο στο Χορό των Βλάχων , δεν έλειψαν οι προσφορές προς το Σύλλογο. Και βέβαια «η λαχειοφόρος αγορά» ήταν εμπλουτισμένη με πλούσια δώρα, , που διατέθηκαν ευχαρίστως από πολλούς επαγγελματίες και φίλους της Βεροιώτικης Κοινωνίας (Εμπορικά Καταστήματα και Επιχειρήσεις ) και η κλήρωση απογείωσε την καλή διάθεση . Στο τέλος όλοι ήταν ευχαριστημένοι, καθότι όλοι όσοι αγόρασαν λαχεία έφυγαν με πλούσια δώρα, αλλά και ο Σύλλογος με σημαντικά έσοδα, τόσο αναγκαία στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, για να συνεχίσει τις πλούσιες δραστηριότητές του.

 

Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 248 επισκέπτες και 0 μέλη.