Δευτέρα, 11 Μαΐ, 2026

  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο
  • Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας
  • ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού
  • Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα
  • Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα
Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο1 Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας3 ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού4 Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα5 Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πτυχία με αξία, όχι με τιμή .Το Αρθρο 16 να μην αναθεωρηθεί!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα

Ιδρυτικό συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ιδρυτικό συνέδριο της  Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας

Με  επιτυχία   πραγματοποιήθηκε   το ιδρυτικό συνέδριο της  Ενωτικής   Ομοσπονδίας   Αγροτικών Συλλόγων   Ημαθίας .  Οι  σύλλογοι  που  αποτελούν   την  Ομοσπονδία  είναι  ο  αγροτικός   σύλλογος  Νάουσας «Μαρίνος  Αντύπας» , ο αγροτικός  σύλλογος  Πιερίων  , ο αγροτικός   σύλλογος  Ροδοχωρίου  και ο  μελισσοκομικός  σύλλογος  Ημαθίας.

Στην  εισήγησή  του  ο  πρόεδρος   του  αγροτικού  συλλόγου ”Μαρίνος Αντύπας”   ανέδειξε  ότι  η  ίδρυση   της  Ομοσπονδίας  ήταν  ώριμη  ανάγκη  που προέκυψε   από  τους  αγώνες   που  έδωσαν  οι βιοπαλαιστές  αγρότες  στα πρόσφατα  μπλόκα σε συντονισμό με την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων  , αλλά  και  από  τους  αγώνες  όλων των  προηγούμενων χρόνων.  Ανέδειξε  την ανάγκη συσπείρωσης  των  βιοπαλαιστών αγροτών  στους συλλόγους  τους  και   στην ομοσπονδία   για  να  αγωνιστούν ενωμένοι  ενάντια   στην πολιτική  της κυβέρνησης  όπως και των προηγούμενων  , στην  πολιτική  της ΕΕ  που μέσω  της ΚΑΠ  θέλει  να  τους  πετάξει από  τη  γη  τους. Απηύθυνε  κάλεσμα   για   κοινό συντονισμό   όλων  των  αγροτικών  συλλόγων  της Ημαθίας, αλλά και των όμορων νομών   για   την αντιμετώπιση  του κινδύνου  που  προέκυψε για τους βιοπαλαιστές αγρότες  μετά  τον  πρόσφατο παγετό  που κατέστρεψε  τις καλλιέργειες.

Στον χαιρετισμό της  η Έφη  Μπατζογιάννη , μέλος του  Συνδικάτου  Τροφίμων  Ημαθίας- Πέλλας  και μέλος του  Εργατικού  Κέντρου  Ημαθίας  αναφέρθηκε  στην  κοινή  ρίζα   των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν  οι βιοπαλαιστές  αγρότες  και οι  εργαζόμενοι  στα  κονσερβάδικα  που δεν είναι  άλλη  από  τους  βιομήχανους  και του  μεγαλεμπόρους  που θέλουν  αφενός να  παίρνουν  με διάφορα  τερτίπια κοψοχρονιά  την παραγωγή  των αγροτών και από  την άλλη  να εκμεταλλεύονται   τον  ιδρώτα  των εργαζομένων.

Ο Νίκος  Μάντζιος , μέλος  του ΔΣ  του εμπορικού  συλλόγου  Νάουσας  ανέδειξε   ότι  οι βιοπαλαιστές  αγρότες   και επαγγελματίες  έχουν κοινό  εχθρό  που  δεν είναι  άλλος  από την πολιτική  που  ξεζουμίζει τα φτωχά λαϊκά  στρώματα ,αλλά   παρέχει   στους  εφοπλιστές  τη  δυνατότητα  να  φορολογηθούν  εθελοντικά  και στις τράπεζες  να αναβάλλουν  επ΄αόριστον  την  καταβολή  φόρων.

Τέλος  έγινε  κάλεσμα  στους αντιπροσώπους   να δώσουν  το δυναμικό παρόν   την Κυριακή   στις 11:00 πμ  έξω  από  το Νοσοκομείο Νάουσας  ενάντια  στην υποβάθμιση  της Παιδιατρικής Κλινικής.

Το  νέο ΔΣ  αποτελείται  από :

Τσιουλάκο  Δημήτρη πρόεδρο

Λεμόνη  Πέτρο   αντιπρόεδρο

Σκεντερίδη  Γιώργο   γραμματέα 

Παραστατίδη  Σίμο  ταμία

Βήτο  Χρήστο  μέλος

Μάρα  Αλέξη  μέλος

Γρέζιο  Αντώνη μέλος

Έχει διαβαστεί 858 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 635 επισκέπτες και 0 μέλη.