Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΙΣΤΟΡΙΚΑ:Οι Δημοτικές Εκλογές του 1978 στη Βέροια
από Η Άλλη Άποψη
Αξιοποιώντας τη μελέτη του Απόστολου Δ. Ιωσηφίδη (Βέροια 1994, Ερασιτεχνικές Εκδόσεις) παρουσιάζουμε σήμερα αναλυτικά τα αποτελέσματα (σταυρούς υποψηφίων) των συνδυασμών που πήραν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές του 1978. Αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 15/10/1978 και οι επαναληπτικές στις 22/10/1978.
Με βάση τον εκλογικό νόμο η εκπροσώπηση προέρχονταν μόνο από τους δύο πρώτους συνδυασμούς που καταλάμβαναν αντίστοιχα τις 17 και 8 έδρες. Επίσης στις εκλογές αυτές , με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, η τελική και οριστική κατάταξη των υποψηφίων συμβούλων προέκυψε με βάση τα αποτελέσματα των σταυρών προτίμησης στο β’ γύρο. Και αυτό γιατί κάθε ψηφοφόρος είχε το δικαίωμα να βάλει μέχρι δύο σταυρούς (!) προτίμησης.
(ΦΩΤΟ το ψηφοδέλτιο του Κ. Ζαμπούνη και οι σταυροί των υποψηφίων και στους δύο γύρους)