Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

ΕΕ και ΗΠΑ επέβαλαν πραξικοπηματικά στον ουκρανικό λαό τη φασιστική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕ και ΗΠΑ επέβαλαν πραξικοπηματικά στον ουκρανικό λαό τη φασιστική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ

ΕΕ και ΗΠΑ επέβαλαν πραξικοπηματικά στον ουκρανικό λαό τη φασιστική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ. Μια αιματηρή επίθεση στα εργατικά κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα και στα δικαιώματα των μειονοτήτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου έχει εξαπολύσει, για το σκοπό αυτό,  το στρατό, την αστυνομία και κυρίως τα φασιστικά τάγματα εφόδου.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου επέλεξε όχι μόνο να ακολουθήσει πιστά  τις οδηγίες του διευθυντηρίου της ΕΕ αλλά και να πρωτοστατήσει (και σαν προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ), στην επίθεση που δέχεται ο Ουκρανικός λαός αλλά και στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία.

Η απόφαση της Ρωσίας να κηρύξει εμπάργκο σε προϊόντα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ήταν αναμενόμενη και είχε προβλεφθεί από πολλούς παράγοντες του χώρου που είχαν κρούσει το καμπανάκι του επερχόμενου κινδύνου. Αυτό το διάστημα είκοσι περίπου χιλιάδες τόνοι ροδάκινων είναι στα ψυγεία και εκατοντάδες νταλίκες με εμπόρευμα βρίσκονται καθ οδόν προς την Ρωσία χωρίς να γνωρίζουν αν θα τους επιτραπεί η είσοδος ή πήραν ήδη το δρόμο της επιστροφής. Παράλληλα μεγαλέμποροι και μεγαλοβιομήχανοι προσπαθούν να ρίξουν το βάρος του εμπάργκο στους μικρομεσαίους αγρότες, συμπιέζοντας τις τιμές σε απαράδεκτα επίπεδα και αφήνοντας την παραγωγή να σαπίζει.

Είναι επιβεβλημένη η άμεση κινητοποίηση των αγροτών για να σώσουν την παραγωγή τους. Απαιτείται άμεση αντίδραση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην πεινάσουν τον ερχόμενο χειμώνα αφού είναι σε όλους ορατό ότι το φετινό εισόδημά τους θα είναι μηδενικό. Οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας θα πρέπει να απαιτήσουν από τους κυβερνητικούς βουλευτές να λογοδοτήσουν για την αβουλία και την αλαλία τους. Είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό αδιέξοδο και δεν τους "σώζει" η εκ των υστέρων επιστολογραφία τους με δήθεν προτάσεις και παρεμβάσεις ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα.

Εμείς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με ημίμετρα και εκ των άνωθεν παρεμβάσεις. Το αδιέξοδο  που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες σ' ό, τι  αφορά την αδιάθετη παραγωγή των ροδακίνων, εντάσσεται στο γενικότερο αδιέξοδο που έχει φέρει τους αγρότες η ΚΑΠ(Κοινή Αγροτική Πολιτική), την οποία η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ ακολουθεί.  Κι ενώ αυτή, η ΚΑΠ, παρουσιάζεται  όλα αυτά τα χρόνια ως το μέλλον της αγροτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι δε μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερή και ομαλή προώθηση και των βασικότερων εξαγώγιμων προϊόντων (π.χ. ροδακίνου). Φαίνεται λοιπόν, ότι η ΕΕ μέσω των πολιτικών της δε λειτουργεί με γνώμονα την υποστήριξη της αγροτιάς κάθε χώρας-μέλους. Κυρίως όμως αποκαλύπτεται ότι το βασικό αποτέλεσμα της πολιτικής της να υποστηρίξει την πραξικοπηματική κυβέρνηση και την αγαστή της συνεργασία με φασιστικά μορφώματα στον διεξαγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία (πράγμα που οδήγησε στο εμπάργκο από πλευράς της Ρωσίας), δεν είναι κάτι που μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας, ούτε και τους αγρότες. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν να γίνει, είναι  η απόσχιση και ο διαχωρισμός των ελλήνων αγροτών απ' τις πολιτικές της ΕΕ. Μόνος δρόμος γι' αυτό είναι η έξοδός της χώρας μας από την υπερεθνική ολοκλήρωση της ΕΕ που μόνο δεινά προσφέρει στους εργαζόμενους της. Η αντικαπιταλιστική ανατροπή και η αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μην πεινάσει ο λαός και να διασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους αγρότες.

Άμεσα  να διεκδικήσουμε την  άμεση και πλήρη αποζημίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, που πέφτουν θύματα τόσο του εμπάργκο όσο και της ληστρικής διάθεσης μεγαλεμπόρων και μεγαλοβιομήχανων, με τιμές υπολογισμένες στο ύψος τουλάχιστον των περσινών τιμών.

Τέλος, η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας- Ημαθίας δηλώνει με πλήρη σαφήνεια ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών σε όποια αγωνιστική διεκδίκηση αποφασίσουν να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν.

Γιατί, μόνο με αγώνες κερδίζονται τα αιτήματα.

ANTAΡΣΥΑ

ΠΕΛΛΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Έχει διαβαστεί 330 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 437 επισκέπτες και 1 μέλος.