Διέπρεψαν πάλι οι «γεωπολιτικοί αναλυτές» της δεκάρας με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν. Και τι δεν είπαν! Για τη «στρατηγική σχέση» και τη «ρήτρα αμυντικής συνδρομής», που θωρακίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι «ρήτρες» αυτές είναι ρήτρες εμπλοκής, που αξιοποιούνται γ... Περισσότερα
Kαι επίσημα το Ειρηνοδικείο Νάουσας γίνεται Περιφερειακό Πρωτοδικείο
από Η Άλλη Άποψη
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 5108 του 2024 που ορίζει ότι το Ειρηνοδικείο Νάουσας γίνεται ΠεριφερειακόΠρωτοδικείο.
Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Πρώην Νομός Ημαθίας) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Βέροιας, ως έδρα Πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Βέροια. Στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Βέροιας εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Τα Ειρηνοδικεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Βέροιας ορίζεται η Νάουσα, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Βέροιας ορίζονται ως ακολούθως: (α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: δύο (2), (β) Πρωτοδίκες: δεκαοκτώ (18), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μηδέν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: δύον(2). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Βέροιας ανέρχονται σε σαράντα τέσσερις (44) και της περιφερειακής έδρας Νάουσας σε τρεις (3).
Υπενθυμίζουμε πως τις θετικές αυτές εξελίξεις είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης τον Ιανουάριο, μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη.