Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Και στην Ευρωβουλή το θέμα των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή ,από το ΚΚΕ

από Η Άλλη Άποψη
Και στην Ευρωβουλή το θέμα των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή ,από το ΚΚΕ

Το ζήτημα των σοβαρών καταστροφών της παραγωγής χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών της Κ. Μακεδονίας, εξαιτίας των φετινών αντίξοων καιρικών συνθηκών, και την ανάγκη της γρήγορης και πλήρους αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν, αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος,Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ζητώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών για αποζημίωση και έκτακτη ενίσχυσή τους, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι οι φετινές καταστροφές έρχονται να προστεθούν στα συνεχή πλήγματα που δέχεται το εισόδημα της φτωχής αγροτιάς από την αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στόχο έχουν το ξερίζωμα των μικρομεσαίων αγροτών από τη γη τους, προς όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:

«Μεγάλες είναι οι καταστροφές χιλιάδων αγροτών της Κ. Μακεδονίας από τις αντίξοες φετινές καιρικές συνθήκες (χαλαζοπτώσεις, παρατεταμένες βροχές). Η παραγωγή ολόκληρων καλλιεργειών (ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, βερίκοκα, κ.ά.) καταστράφηκε ολοσχερώς. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής, που δέχεται συνεχή πλήγματα από την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, την βαριά φορολογία, τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, τις παράνομες παρακρατήσεις για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέσω της "GAIA - Επιχειρείν", παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μικρό μόνο μέρος της ζημιάς των αγροτών αποζημιώνεται, και με μεγάλη καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες πληρώνουν μεγάλα ποσά για την ασφάλιση της παραγωγής τους στον ΕΛΓΑ, ο οποίος όμως δεν ασφαλίζει και αποζημιώνει ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, που έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή τους τα επόμενα χρόνια.

Οι καθυστερήσεις και η μη πλήρης αποκατάσταση των πραγματικών ζημιών, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης, η υπερφορολόγηση, η υποθήκευση του συνόλου της αγροτικής γης για δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω της εξαθλίωσης των αγροτών, εντάσσονται στην πολιτική στόχευση της ΕΕ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ , όπως και των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, για τον ξεριζωμό των μικρών αγροτών από τη γη τους και την αγροτική παραγωγή, για την παράδοσή της στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Κ. Μακεδονίας, να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, και να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους αγρότες της περιοχής για να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης;»

Έχει διαβαστεί 524 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 527 επισκέπτες και 0 μέλη.