Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Κατάληψη της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησαν, στις 11 το πρωί, τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από την ΕΒΖ για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νέας διυπουργικής στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι, για το μέλλον της βιομηχανίας.
«Πρέπει επιτέλους να μας εξοφλήσουν, εάν θέλουν έστω και στο παρά πέντε κυριολεκτικά, να μπούμε στα χωράφια και να ξεκινήσουμε τη σπορά τεύτλων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας.
«Χάθηκε η φετινή καλλιεργητική χρονιά για εμάς τους τευτλοπαραγωγούς και την ΕΒΖ» σημείωσε και πρόσθεσε: «τουλάχιστον ας πάρουν αποφάσεις, θετικές για το μέλλον της βιομηχανίας, η λειτουργία της οποίας πλέον απειλείται έντονα» πρόσθεσε.
«Εάν δεν μας εξοφλήσει η διοίκηση της ΕΒΖ, τότε θα πάρουμε από το εργοστάσιο τις ποσότητες ζάχαρης που αναλογεί στον καθένα μας» ανέφερε, από την πλευρά του, ο τευτλοπαραγωγός από την περιοχή των Σερρών, Γιάννης Παναγής.
Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα από Πλατύ, Λάρισα, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ υπάρχουν και πάνω από 30 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα.