Κυριακή, 17 Φεβ, 2019

  • Αποκλειστική συνέντευξη με τον Γιώργο Μελιόπουλο υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας με την ΛΑΣ
  • ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΗΠΑ και Γκουαϊδό στήνουν επέμβαση ντυμένη με το μανδύα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»
  • 2ο Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής στις 30 & 31 Μαρτίου
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΚΚΕ:Την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι
  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ BLACK PANTHER  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACES
Αποκλειστική συνέντευξη με τον Γιώργο Μελιόπουλο υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας με την ΛΑΣ1 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΗΠΑ και Γκουαϊδό στήνουν επέμβαση ντυμένη με το μανδύα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»2 2ο Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής στις 30 & 31 Μαρτίου3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ4 ΚΚΕ:Την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι5 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ BLACK PANTHER  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACES6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καθαρισμοί και αντιπλημμυρικά έργα στην Τάφρο 66 και τον ποταμό Λουδία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Καθαρισμοί και αντιπλημμυρικά έργα στην Τάφρο 66 και τον ποταμό Λουδία

Εκτεταμένοι καθαρισμοί πρόκειται να γίνουν στην Τάφρο 66 και τον ποταμό Λουδία καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκήρυξε τις σχετικές παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας των ποταμών και τη συντήρηση των σχετικών αντιπλημμυρικών έργων για τα έτη 2018 - 2019.

Στο πλαίσιο των έργων αυτών, προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ, θα γίνει γενικός καθαρισμός τόσο της Τάφρου Τ66, όσο και του Λουδία (στον οποίο καταλήγει η Τάφρος), ειδικά στις γέφυρες, ώστε να αποφορτιστούν και να ελευθερωθούν τα ανοίγματά τους για να αποκατασταθεί τελικά και η ομαλή ροή του νερού.

Σημειώνεται, ότι η Τάφρος Τ66 έχει πολλά χρόνια να καθαριστεί, με αποτέλεσμα με την πάροδο των ετών να παρατηρείται συσσώρευση φερτών υλών, οι οποίες εμποδίζουν την ομαλή διοχετευτικότητα των νερών και προκαλούν αλλοίωση της κοίτης, με σημαντικές στενώσεις και ανυψώσεις της στάθμης του πυθμένα. Επίσης, η έλλειψη καθαρισμού διευκόλυνε την ανάπτυξη βλάστησης (υδροχαρών φυτών και δένδρων αυτοφυούς βλάστησης) μέσα στην κοίτη, με αποτέλεσμα τη μείωση του εμβαδού της και τη συγκράτηση φερτών υλών, δηλαδή κορμών, κλαδιών και μπάζων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να αποκατασταθούν κενά δεκαετιών σε βασικές υποδομές της περιοχής. "Δίνουμε έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς οι διαχρονικές ελλείψεις είναι μεγάλες, ενώ πλέον τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα σε σχέση με το παρελθόν και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής" τόνισε και εκτίμησε ότι ο γενναίος καθαρισμός και τα τεχνικά έργα ενίσχυσης των αναχωμάτων και αποκατάστασης των φθορών θα ενισχύσουν αποφασιστικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

Έχει διαβαστεί 72 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 153 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά