Σάββατο, 24 Οκτ, 2020

  • Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/10
  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον
  • Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων
  • Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
  • Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία
Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/102 Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον3 Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων4 Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)5 Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

Η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα

από Η Άλλη Άποψη
Η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα

Στην πλατεία ΚαρατάσουΝάουσας έγινε η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τον Γιώργο Καρτσιούνη, υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας και τον Σάκη Τσίτση, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Στην ομιλία του ο Γ. Καρτσιούνης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Για εμάς στη "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζεται από το ΚΚΕ, οι εκλογές αυτές έχουν έναν ενιαίο χαρακτήρα. Δεν ξεχωρίζουν, διότι η βάση των προβλημάτων είναι κοινή, διαφέρουν μόνο στον τόπο της υλοποίησης αυτών, δηλαδή η αιτία των προβλημάτων εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ένωση μονοπωλίων, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, ξένων και ντόπιων σε συνεργασία και συναποφασιζόμενη με τις εθνικές κυβερνήσεις. Εφαρμόζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές κεντρικά, μέσω των υπουργείων και περιφερειακά μέσω της Τοπικής Διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους. Άρα για εμάς είναι αδιάσπαστη η ψήφος, η οποία πρέπει να είναι ψήφος στο ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην περιφέρεια και στο δήμο. Είναι σε τελική ανάλυση η μόνη ρεαλιστική ψήφος κόντρα στην ΕΕ.

Για το δήμο μας τώρα, όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή συμφώνησε στο θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων στα θέματα της Τοπικής Διοίκησης. Όπως για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στον "Καλλικράτη", στην εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, πρώτα και κύρια στις δημοτικές υπηρεσίες. Στην επιβολή φόρων και χαρατσιών με αύξηση τελών, δεν διεκδικεί τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, διαχειρίζεται τη φτώχεια, προχωρεί σε δάνεια υποθηκεύοντας το μέλλον του δήμου. Προχωράει σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, μετατρέποντας τις δημοτικές υπηρεσίες σε δημοτικές επιχειρήσεις και σε τελική ανάλυση στην ιδιωτικοποίησή τους είτε απευθείας, είτε μέσω ΣΔΙΤ, όπως π.χ. στην καθαριότητα, όπου η ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει αύξηση τελών και παράλληλα χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας στους εργαζόμενους της υπηρεσίας. Έχει επίσης 3 εκατομμύρια δάνεια, οφειλές στην αγορά, σε εργαζόμενους, σε προμηθευτές, σε ιδιώτες.

Έχουμε εγκατάλειψη κτιριακών υποδομών, έχουμε εγκατάλειψη της οδοποιίας και των αγροτικών δρόμων. Δεν έχουμε αποτελέσματα των ελέγχων της ΤΑΒ, έχουμε απολύσεις εργαζομένων και πληρώνονται μέσω των δικαστηρίων. Στη ΔΕΤ οι εργαζόμενοι είναι 3 μήνες απλήρωτοι, επίσης εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία. Προχώρησε στην εκχώρηση του βουνού, έγινε προσπάθεια ξεπουλήματος το χειμώνα, αλλά δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος. Έγινε όμως παραχώρηση του βουνού μας στις επιχειρήσεις ανεμογεννητριών, στα  φωτοβολταϊκά, γενικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που βέβαια όλα αυτά θα επιφέρουν αύξηση στην τιμή του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Στο ζήτημα της Παιδείας, της Υγείας, του Αθλητισμού, της Κοινωνικής Πρόνοιας, συμφώνησε σε όλα με την κεντρική πολιτική γραμμή. Δηλαδή στη δραστική μείωση της χρηματοδότησης με ό,τι αυτή επιφέρει, τη συρρίκνωση και βέβαια την ανταποδοτικότητα. Όπου και να πας, πρέπει να πληρώσεις, να έχεις εισιτήριο».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση πραγματοποίησε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάκης Τσίτσης, ο οποίος ζήτησε να στηρίξουν τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων που έχει γονατίσει τους πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αλλά και άλλοι που βρίσκονται δίπλα μας, στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας καταβάλει η μοιρολατρία, η απογοήτευση. Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού, στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Τους ενοχλεί που δεν έχουμε δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τους φοβίζει η συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς που διεκδικούν. Τους τρομάζει το γεγονός ότι αποκαλύπτουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", οι δήμοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και της διοίκησης. Είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη δοκιμάστηκε στους δήμους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άγρια αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, η κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, αλλά και του συνόλου των αρμοδιοτήτων παλιών και νέων που αναλαμβάνουν οι δήμοι.

Η πολιτική της ΕΕ δεν είναι ξέχωρη από την πολιτική σε δήμους και περιφέρειες. Ούτε ο Μπαρόζο, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Τσίπρας θα 'ρθούν να την εφαρμόσουν. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες ως τοπικοί εκπρόσωποι όλων αυτών θα τσακίσουν κάθε μας δικαίωμα. Γι' αυτό η τριπλή εκλογική μάχη είναι ενιαία».

 

Έχει διαβαστεί 290 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-2 μποφόρ

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 223 επισκέπτες και 0 μέλη.