Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Χαιρετισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κινητοποίηση για τον ΕΝΦΙΑ στη Βέροια

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Χαιρετισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κινητοποίηση για τον ΕΝΦΙΑ στη Βέροια

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Βέροιας Γιώργος Μελιόπουλος (που είχε θέσει το σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας που στη συνέχεια έγινε ομόφωνο δεκτό) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση ενάντια στον ΕΝΦΙΑ τόνισε τα εξής:

«Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης της δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, χαιρετίζουμε όλους εσάς που σήμερα βρίσκεστε εδώ, δηλώνοντας έτσι την αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή ενός ακόμα ληστρικού φόρου που τιμωρεί κάθε λαϊκή οικογένεια.

 Χαιρετίζουμε κάθε σωματείο, κάθε Λαϊκή Επιτροπή, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που το προηγούμενο διάστημα, σε όλη την χώρα, οργάνωσαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την κατάργηση όλων των χαρατσιών, μεταξύ αυτών και την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, του ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε τους εργαζομένους σε μια σειρά κλάδους που αυτό το διάστημα βρίσκονται και αυτοί σε κινητοποιήσεις.

Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, κυβέρνηση και Ε.Ε. έχουν εξαπολύσει άγριο κυνηγητό σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, προχώρησαν σε σημαντικές περικοπές σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, επέβαλλαν άγριο χαράτσωμα στα λαϊκά νοικοκυριά.

Για πολλοστή φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο ο λαός μας, όταν ο ίδιος δεν έχει δημιουργήσει και δεν έχει καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα.

Χρέη και ελλείμματα που δημιουργηθήκαν από επιδοτήσεις-τζάμπα χρήμα που δόθηκε σε επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζίτες και εφοπλιστές και από τις αντίστοιχες φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές τους.

Και ενώ σε όλους αυτούς δινόταν και δίνεται χρήμα με ουρά, για τα λαϊκά στρώματα συνεχώς αυξάνεται η φορολόγηση με μια σειρά μέτρων μεταξύ αυτών και ο ΕΝΦΙΑ, πού έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα δήθεν για την σωτηρία της χώρας.

Στην πραγματικότητα αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο που μονιμοποιεί τα δήθεν έκτακτα χαράτσια στην λαϊκή κατοικία, υποχρεώνει τους μικροϊδιοκτήτες να πουλήσουν το σπίτι τους, το χωράφι τους, το μαγαζί τους. Ταυτόχρονα φοροαπαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες με τις τεράστιες περιουσίες.

Φίλες και φίλοι

Ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα και με τις διακηρυγμένες προθέσεις κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αποτελέσει την κύρια πηγή εσόδων για την Τοπική Διοίκηση, Δήμους και Περιφέρειες, των οποίων έχει μειωθεί ως και 70% η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και εδώ έχουν τεράστιες ευθύνες η Κεντρική Ένωση Δήμων, οι περιφερειακές ενώσεις δήμων, οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που στήριξαν και στηρίζονται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που συμφωνούν και υλοποιούν τον Καλλικράτη που επιβάλλει και υποχρεώνει στην επιβολή πρόσθετης τοπικής φορολόγησης.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα απαιτούμε από την κυβέρνηση αλλά και από την Διοίκηση του δήμου στο μέρος που του αναλογεί:

Την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Την πλήρη απαλλαγή από χαράτσια της πρώτης και δεύτερης κατοικίας

Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.

Την διαγραφή και πάγωμα χρεών για άνεργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Αφορολόγητο όριο για την λαϊκή οικογένεια 40000 Ε προσαυξημένο κατά 5000 Ε για κάθε παιδί.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των άνεργων και των φτωχών οικογενειών.

Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός, καμία διακοπή ρεύματος, νερό

Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν οι φοροελαφρύνσεις και οι φοροαπαλλαγές τους.

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απαιτήσει από την κυβέρνηση την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να περιοριστεί στην σημερινή κινητοποίηση.

Αν η Διοίκηση του Δήμου θέλει πραγματικά να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά που χτυπιούνται αλύπητα από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει άμεσα και ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού του δήμου για το 2015 να προχωρήσει στην απαλλαγή όλων των ανέργων και αυτών με χαμηλό εισόδημα από τα δημοτικά τέλη, την μείωση των δημοτικών τελών σε κάθε λαϊκή οικογένεια, την μείωση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης, την κατάργηση των χαρατσιών σε Παιδεία-Αθλητισμό-Πολιτισμό.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πήραμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κάναμε σχετικές προτάσεις, τόσο στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο τωρινό που όμως δεν έγιναν αποδεκτές. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα σύμφωνα και με το διακηρυγμένο στόχο μας που συνθηματολογικά συμπυκνώνεται στο αίτημα:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.»

 

Έχει διαβαστεί 534 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1040 επισκέπτες και 0 μέλη.