Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Χρειάζονται και ευχαριστίες οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές;
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ανάμεσα σε όσους ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας των Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας για την ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμογής του προγράμματος της Ε.Ε στην Ημαθία σε σχέση με τους άλλους νομούς, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση μας γιατί τους ευχαριστεί, ενώ είναι συνυπεύθυνοι και αυτοί για την αιτία του προβλήματος (δηλαδή για το εμπάργκο στη Ρωσία) υπογράμμισε: Μπορεί να είναι βουλευτές της κυβέρνησης όμως δεν εξαρτάται από αυτούς και την κυβέρνηση η εφαρμογή του εμπάργκο. Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε την συγκεκριμένη πολιτική στάση αν και μας βλάπτει…είμαστε ο αδύνατος κρίκος.
ΣΧΟΛΙΟ: Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τις όποιες βοήθειες πιθανά να έδωσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές για την καλύτερη εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος της Ε.Ε στο νομό μας, ώστε να έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε σχέση με άλλους νομούς. Όμως συνολικά η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν, όπως και η Ε.Ε και όσοι τη θεωρούν «θέσφατο», έχουν τεράστιες ευθύνες για την επιβολή και διατήρηση του εμπάργκο. Ένα εμπάργκο που χτυπά καίρια την αγροτική μας παραγωγή και τους παραγωγούς, που δεν πρόκειται να αντισταθμιστεί με τα όποια προγράμματα εφαρμοστούν και στο μέλλον. Επομένως αντί για ευχαριστίες θα έπρεπε να υπήρχε απαίτηση για την μη εφαρμογή του!