Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ1 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/93 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ4 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

Χρήστος Βοργιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας: «Οι φορείς, οι βουλευτές, ο Δήμος να δουν δυναμικότερα τα προβλήματα των αγροτών»

από Η Άλλη Άποψη
Χρήστος Βοργιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας: «Οι φορείς, οι βουλευτές, ο Δήμος  να δουν δυναμικότερα τα προβλήματα των αγροτών»

Συνέντευξη με τον Χρήστο Βοργιαδή πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Στη αρχή της συνέντευξης έκανε αναφορά στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε μαζί με βουλευτές της Πέλλας, κομματικά στελέχη της Ν.Δ καθώς και το Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας) με αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη. Εξέφρασεμάλιστα το παράπονο για την απουσία από την τηλεδιάσκεψη των «γαλάζιων» βουλευτών από την Ημαθία. Σημείωσε ότι τέθηκε με επίταση το ζήτημα των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις και υποστήριξε ότι εδώ «δεν εφαρμόζεται ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ» καθώς και ότι «αυτό υποστήριζε η Ν.Δ όταν ήταν αντιπολίτευση». Επανέλαβε ότι ζητήθηκε από το υπουργείο «να αποζημιωθούμε με οποιαδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο», ενώ σημείωσε και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και της ανάγκες με βάση αυτό να αλλάξει επιτέλους ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ σε σχέση με τις αποζημιώσεις γιατί «η υπόθεση των αποζημιώσεων κρατά χρόνια τώρα». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τον «Ιανό», ενώ υπογράμμισε πως υπενθύμισε κατά της διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το κ. Βορίδη ότι «υπουργέ έχετε ξεχασμένη της Μακεδονία». Πάντως ενημέρωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός  υποσχέθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα , μελετώντας τρόπους.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ροδάκινου (βασική παραγωγή του νομού) για το συμπύρηνο έκανε λόγο για «τιμές κάτω του κόστους» που ήταν περίπου 26 μικτά (21-13 καθαρά) και μάλιστα «παρά την πρόβλεψη του νόμου για εξόφληση μέσα σε 60 μέρες, δεν πληρώθηκαν όλοι και για όλες τις ποσότητες». Για το ζήτημα του επιτραπέζιου αφού σημείωσε «τι καταστροφικές τιμές μετά το εμπάργκο με τη Ρωσία» τόνισε ότι οι φετινές τιμές «άγγιζαν το κόστος με 35 λεπτά και 45 τα νεκταρίνια».

Επίσης σημείωσε την ανάγκη αλλαγής του τρόπου επιδότησης μέσω των συνδεδεμένων ενισχύσεων (σ.σ. κοινοτικές ενισχύσεις για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων γεωργών και την ενίσχυση της ελληνικής υπαίθρου) ώστε από 300 κιλά ανά στρέμμα που πηγαίνει για χυμοποίηση (και αποζημειόνεται) να γίνει 100 κιλά έτσι ώστε και περισσότεροι δικαιούχοι να την παίρνουν, αλλά να δοθεί επιτέλους ολόκληρη στο προβλεπόμενο ποσό  και όχι μόνο μέρος του, ενώ ζήτησε η νέα ΚΑΠ να περιλαμβάνει στις ενισχύσεις αυτές τα νεκταρίνια και τα επιτραπέζια ροδάκινα.

Για το θέμα του νέου Νομοσχεδίου για τους Συνεταιρισμούς υποστήριξε ότι προκαλεί κατακερματισμό με το δικαίωμα ανά 10 άτομα να μπορούν  να κάνουν Ομάδα παραγωγών, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του να επιτρέπεται στον έμπορα να έχει το 30% και άρα να ελέγχει ένα συνεταιρισμό. Αναφερόμενος στην Κοινοπραξία της Ημαθίας (και τις προσπάθειες που κάνει στον τομέα των αγορών) εκτίμησε ότι θα πρέπει στο ενιαίο φορέα να υπάγονται όλοι οι συνεταιρισμοί και μάλιστα να προβλέπεται και η ποσότητα παραγωγής που θα πρέπει να καταβάλουν.

Αναφέρθηκε ακόμη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, στην ανάγκη το ροδάκινο να αξιοποιηθεί στις διάφορες εκδηλώσεις του ΤΟΒ «όχι μόνο ως ανθισμένες ροδακινιές, αλλά με στόχο να αποκτήσει αυτό της Βέροιας μπραντ νέιμ» . Επίσης έκανε αναφορά στην ανάγκη «αναδιάρθρωσης των ποικιλιών στο βιομηχανικό ροδάκινο» καθώς και στη «στροφή συντεταγμένη- και όχι μόνοι τους οι παραγωγοί- σε νέες καλλιέργειες».

Τέλος ζήτησε την ενεργότερη υποστήριξη όλων φορέων της περιοχής στους αγρότες λόγω της σημαντικής σημασίας που έχει η γεωργική παραγωγή για τη τοπική οικονομία: «Οι φορείς, οι βουλευτές, ο Δήμος  να δούν δυναμικότερα τα προβλήματα των αγροτών». Και κατέληξε προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους  «μετά από αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

 

Έχει διαβαστεί 295 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 359 επισκέπτες και 1 μέλος.