του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Κινητοποίηση αγροτών της Νάουσας
από Η Άλλη Άποψη
Οιαγρότες της Νάουσαςσυγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 11/10 στη διασταύρωση της Νάουσας με τα αγροτικά τους μηχανήματα και στη συνέχεια με αυτοκινητοπορεία κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Βέροιας, με τελικό προορισμό την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.
ΟΔ. Τσιουλάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»,κάλεσε τους αγρότες να δυναμώσουν τον αγώνα για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια και στα χωριά τους, να μπορούν να ζήσουν από τον ιδρώτα τους. Ανέδειξε χαρακτηριστικά ότι έφτασαν στα μέσα του Οκτώβρη και ακόμα οι βιομήχανοι δεν έδωσαν τιμές για την παραγωγή που ήδη απορρόφησαν και επεξεργάζονται, οι δε εκτιμήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους το 2021 βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των ενστάσεων και για τις εκτιμήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν το 2022 (από χαλάζι, παγετό, άκαιρες βροχοπτώσεις) προβλέπεται πολύμηνη καθυστέρηση.