Κυριακή, 17 Οκτ, 2021

  • Αύριο Δευτέρα 18/10 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα στη Βέροια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/10
  • Σκοτεινές πλευρές του φετινού νόμπελ ειρήνης
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα για την 109η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 662)
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ απόπ τον ΜΙΛΩΝΑ στο VOLLEYBAL
Αύριο Δευτέρα 18/10 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα στη Βέροια1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/102 Σκοτεινές πλευρές του φετινού νόμπελ ειρήνης3 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα για την 109η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό4 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 662)5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ απόπ τον ΜΙΛΩΝΑ στο VOLLEYBAL6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

Κινητοποίηση Δευτέρα 8 Φλεβάρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Βέροια θα πραγματοποιήσει με αυτοκινητοπορεία ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

από Η Άλλη Άποψη
Κινητοποίηση Δευτέρα 8 Φλεβάρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Βέροια θα πραγματοποιήσει με αυτοκινητοπορεία ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, διεκδικούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας από τον COVID 19.

Πραγματοποιούμε κινητοποίηση όχι εθιμοτυπικά αλλά γιατί είναι εδώ τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα, όπως:

η μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή,

οι χαμηλές τιμές παραγωγού σε όλα τα αγροτικά προϊόντα,

το υψηλό κόστος παραγωγής με το ακριβό πετρέλαιο,

οι μεγάλες ελλείψεις στο Δημόσιο σύστημα υγείας, σε Αγροτικά ιατρεία, Κέντρα Υγείας νοσοκομεία,

τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας.

Οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης, περί «πρωτοφανούς στήριξης του αγροτικού τομέα», καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες. Ενδεικτικά δύο παραδείγματα:

οι αγρότες  στην Ημαθία και την Πέλλα, ενώ έχουνε πληγεί από τον παγετό του Μάρτη του 2020 και από την κακοκαιρία «Θάλεια» τον Αύγουστο, δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ όλοι, και όσοι αποζημιώνονται τα ποσά που λαμβάνουν απέχουν πολύ από την πλήρη κάλυψη των απωλειών στην παραγωγή, αφού παραμένουν σε ισχύ μια σειρά από «κόφτες» στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, όπως το άρθρο 7 που μειώνει τις αποζημιώσεις.

Πολλοί αγρότες που επλήγησαν από την πανδημία άκουγαν την Κυβέρνηση να προπαγανδίζει  μέτρα, διαφημίζοντάς τα μάλιστα ως «7χίλιαρα» ή την περίφημη επιστρεπτέα προκαταβολή. Τα συγκεκριμένα μέτρα ήταν ωστόσο ανεπαρκή· στο ελάχιστο δεν κάλυψαν το χαμένο εισόδημα, ενώ τα κριτήρια καθορισμού των δικαιούχων απέκλεισαν μεγάλο τμήμα παραγωγών.

ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αγροτικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν το βάζουμε κάτω. Δίνουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις με σκοπό να αποσπάσουμε κατακτήσεις εμποδίζοντας αντιλαϊκά μέτρα. Εφόδιό μας το πλαίσιο των αιτημάτων πάλης που έχουμε  επεξεργαστεί μέσα στους αγώνες μας με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η κινητοποίηση αυτή είναι απάντηση στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Αποτελεί παρακαταθήκη στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που δίνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Μπορεί να συμβάλει ώστε να διαμορφωθεί αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στην όξυνση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει η νέα κρίση και η υλοποίηση της ΚΑΠ τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να προβληματιστούν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε σχέση με το τι πραγματικά πρέπει να γίνει, ώστε να μπορούνε να ζήσουνε         χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς των εμπόρων των βιομηχάνων, χωρίς το κυνηγητό από τράπεζες και εφορία, χωρίς τους περιορισμούς της ΕΕ, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Διεκδικούμε:

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή από τον παγετό του Μάρτη  και της κακοκαιρίας «Θάλεια» τον Αύγουστο του 2020.

Να δοθούν στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από το lockdown από την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την ΕΕ για το εμπάργκο στη Ρωσία με απώλειες που υπολογίζονται περίπου σε 900εκ.ευρώ.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή μας.

Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης· έχουν ξεκινήσει οι καλλιεργητικές φροντίδες  και χρειάζεται εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό.

Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος για όσο διαρκεί το lockdown. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, γενναίο κούρεμα χρεών προς δημόσιο και τράπεζες.

Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες και κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών.

Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και χωράφια. Να σταματήσουν τώρα οι απαράδεκτες ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία.

Να δίνονται στις αγρότισσες ειδικά επιδόματα για τη φροντίδα ανήλικων τέκνων και για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων για όσο διαρκούν τα lockdown.

Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές σε κάθε Τμήμα, αξιοποίηση αιθουσών και χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, λειτουργία Αγροτικών Ιατρείων σε 24ωρη βάση, επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 


Έχει διαβαστεί 438 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 228 επισκέπτες και 1 μέλος.