Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία
ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε
να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει
τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν
οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα
Κινητοποίηση για την μόλυνση της «Τάφρου 66»
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τα νερά της Τάφρου 66 μαύρα (πιο μαύρα δεν γίνεται), η μπόχα ανυπόφορη και οι κάτοικοι του Πολυπλατάνου και του Αγγελοχωρίου στα...κάγκελα. Αυτό το σκηνικό βρήκαμε στην γέφυρα του Πολυπλατάνου, στην διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο, που δεν ήταν η πρώτη αλλά δεν θα είναι και η τελευταία αφού βούληση για να λυθεί το πρόβλημα δεν βλέπουμε.
Το σκηνικό γνώριμο τα τελευταία, τουλάχιστον, 30 χρόνια. Το πρόβλημα με την μόλυνση της Τάφρου διαχρονικό και η λύση απλή αλλά ανεφάρμοστη. Η μόλυνση εμφανίζεται την περίοδο που τα κονσερβοποιία επεξεργάζονται το συμπύρηνο ροδάκινο και εξαφανίζεται με το τέλος της καμπάνιας. Η λύση μία και απλή, να δουλέψουν όπως πρέπει οι βιολογικοί καθαρισμοί των βιομηχανιών και η στάθμη του νερού να είναι στα οικολογικά επίπεδα.
Στην διαμαρτυρία των κατοίκων του Πολυπλατάνου και του Αγγελοχωρίου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Φρόσω Καρασαρλίδου και Τάσος Μπαρτζώκας, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και ο νέος δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βασιλείου, Δώρα Μπαλτατζίδου, Θανάσης Παντζαρτζίδης, ο επικεφαλής της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, ο Γιώργος Μιχαλιάς προϊστάμενος στην Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερφειακής Ενότητας Ημαθίας κ.α.
Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, η διαπίστωση όλων ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι κάτι δεν γίνεται καλά τα τελευταία τριάντα χρόνια και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Είδαμε μια αντιπαράθεση για το ποιος έχει την ευθύνη, η Περιφέρεια ή η Κεντρική Διοίκηση και ακούσαμε την απλή λύση του προβλήματος, την οποία το Ελληνικό σύστημα δεν μπορεί να επιβάλει.