Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της «Αρβανιτίδης» στη Βέροια την Παρασκευή
από Η Άλλη Άποψη
Κινητοποίηση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εταιρείας «Αρβανιτίδης» στο κατάστημα «Ζάππειο» στη Βέροια, την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας.
Διεκδικεί:
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ενεργών συμβάσεων.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους απλήρωτους εργαζομένους.
Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:
«Η ιστορία των εργαζομένων στα καταστήματα "Καρυπίδης" και η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνουν ξεκάθαρα τι σημαίνει για τους εργαζομένους η ανταγωνιστικότητα και ποιοι είναι τα μόνιμα θύματα των επενδύσεων ή των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Είναι ξεκάθαρο πια πως για την κατάσταση των εργαζομένων φταίει η δίψα για μεγαλύτερο κέρδος, γι’ αυτό πρέπει να φθηνύνει και άλλο η εργατική δύναμη, να μειωθεί το μεροκάματο.
Στο βωμό του κέρδους έφτασαν να καλέσουν οι ίδιοι τους εργαζόμενους να βγουν σε επίσχεση εργασίας για το "καλό όλων". Θέλουν να απομονώσουν τους εργαζόμενους, να τους εξαναγκάσουν σε καινούριες ατομικές συμβάσεις, να υπογράψουν συμφωνίες εξαγοράς πίσω από την πλάτη τους.
Όση λάσπη όμως και να ρίξουν, δεν κρύβεται το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι, ζουν στην ανασφάλεια και γίνονται μπαλάκι της μιας και της άλλης εργοδοσίας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι της "Καρυπίδης" δεν έχουν παρά να βγουν στην αντεπίθεση αγωνιστικά, να δώσουν δυνατό μήνυμα σε νυν και μελλοντικούς εργοδότες ότι δεν κάθονται στα σπίτια τους, δεν πρόκειται να συναινέσουν στο έγκλημα που γίνεται εις βάρος τους.
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο.
Οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, να μη χαθεί άλλος χρόνος! Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τη δράση του Σωματείου, κόντρα στην αναμονή και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, στην περιφρούρηση του αγώνα. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για δουλειά με μισθό και δικαιώματα, ζωή αντάξια του 21ου αιώνα, είναι ο μόνος ρεαλισμός σήμερα.
Καλούμε σωματεία, φορείς, τον ημαθιώτικο λαό να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων».