Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του
  • Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»
  • 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία
  • Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του
  • ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή «μισθοφόρων» σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια1 ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του2 Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»3 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία4 Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του5 ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή «μισθοφόρων» σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βούρκος

Βούρκος

Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα

Κινητοποίηση στη Βέροια από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας και Πέλλας

από Η Άλλη Άποψη
Κινητοποίηση στη Βέροια από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας και Πέλλας

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρα 20/12 το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας. Αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου στη συνέχεια με συνθήματα πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Στην ανακοίνωση που μοίραζαν, τονίζονταν τα εξής:

«ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΛΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Η ζωή μας αυτό το χειμώνα βρίσκεται σε κίνδυνο . Δε χωράει πλέον καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω. Έχει αποδειχθεί ότι όλες οι κυβερνήσεις , όπως και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ , στηρίζουν με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά συμφέροντα , τα κέρδη τους και δε δίνουν «φράγκο» για τις δικές μας ζωές.

Η ζωή είναι αμείλικτη

Ο κρατικός προϋπολογισμός για άλλη μια χρονιά είναι αντιλαϊκός , όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ. Το μόνο που φέρνει ο προϋπολογισμός είναι θυσίες δίχως τέλος , περισσότερη φτώχεια και φόρους για το λαό.

 Την ώρα που θα κληθούμε εμείς να πληρώσουμε το 95% των φόρων μειώνουν  σε 22% από 24%  τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών.

Την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από τη πανδημία και εκατοντάδες διασωληνωμένους η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία μειώνεται κατά 450 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομήχανους και τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δις ευρώ.

Τη στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα τρόφιμα και στον επισιτισμό αγωνιούν για το ταμείο ανεργίας κόβονται τα επιδόματα για τους ανέργους κατά 199 εκατ ευρώ. Την ίδια στιγμή αυξάνουν τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα που μαζί με τα 4 δις που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ φτάνουν τα 7,5 δις .

Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και βιοπαλαιστές αγρότες, στη πόλη και το Δήμο μας να δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες για θέρμανση, ρεύμα, τρόφιμα κα. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη αν υπολογίσουμε σ’ αυτό τους απλήρωτους συνάδελφους μας, την μεγάλη ανεργία, τους μισθούς πείνας που παίρνουν οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα, την εποχική δουλειά, τους 100 περίπου συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία του Νομού που βρίσκονται σε αναστολή κα.

 Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουμε σε κίνδυνο την Υγειά μας

Με τη πανδημία να έχει φουντώσει στη περιοχή μας όπως και σε όλη τη χώρα συνολικά δεν μπορούμε να μείνουμε  άλλο με σταυρωμένα χέρια τη στιγμή που :

Το Νοσοκομείο της πόλης μας  έχει  μετατραπεί  ουσιαστικά  σε ν οσοκομείο  μιας νόσου  υποστελεχωμένο  ακόμα περισσότερο  μετά   την  αναστολή  σε  εργαζόμενους . Εξετάσεις  και  θεραπείες   απαραίτητες  για την υγεία μας  δεν πραγματοποιούνται  έγκαιρα με αποτεσμα  να βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη   και να  απευθυνθούμε  σε ιδιωτικά  διαγνωστικά κέντρα και  κλινικές.

Τα αγροτικά ιατρεία να αποτελούν παρελθόν.

Η πρωτοβάθμια  φροντίδα  Υγείας  είναι  σχεδόν  ανύπαρκτη Ο ΕΟΔΥ  αδυνατεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για τον απαραίτητο έλεγχο των εργαζομένων, των μαθητών και του λαού της πόλης μας.

Συνεχίζεται η άθλιος διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ο εκβιασμός με το πρόσφατο πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών . Απορρίπτουμε το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη είναι της Κυβέρνησης , των επιχειρηματικών ομίλων που καλλιεργούν το δισταγμό , το φόβο , ενώ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για μια επιστημονική πλήρης ενημέρωση του λαού .

Πλέον έχουμε πείρα.  Το μόνο που φέρνει αποτελέσματα είναι η δική μας πάλη , μέσα από την οργάνωση, το δυνάμωμα των συνδικάτων. Αυτά διδαχτήκαμε πρόσφατα από τους παλικαρίσιους αγώνες των Λιμενεργατών στη cosco. των ντελιβεράδων στην e-food οι οποίοι με ενότητα και πείσμα τσάκισαν τα σχέδια των εργοδοτών , της κυβέρνησης και του κράτους τους.

Ένα δρόμο έχουμε και απαντάμε με αντεπίθεση και αγώνα για:

Αυξήσεις στους μισθούς . Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας . Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική απόφαση.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.

Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το Δημόσιο σύστημα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για το κορονοϊό σε όλο το λαό.

Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας , κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα , νερό, τηλέφωνο , internet . Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων  στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες.»


Έχει διαβαστεί 891 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 538 επισκέπτες και 0 μέλη.