Τετάρτη, 08 Ιούλ, 2020

• Η επίσημη μετάφραση της απόφασης καταδίκης της NOVARTIS
  • Προβληματισμός για το μέλλον του συμπύρηνου...
  • Τους τρομάζει ακόμα!!!
  • ΑΔΕΔΥ:Για την καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νάουσας σε βάρος εκπαιδευτικών για το μάθημα των Θρησκευτικών
  • Εθελοντικές εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού στο πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νάουσας
  • Δήμος Νάουσας: Παραδόθηκαν τα πρώτα παρκοκρέβατα σε οικογένειες δημοτών που απέκτησαν παιδί
Η επίσημη μετάφραση της απόφασης καταδίκης της NOVARTIS1 Προβληματισμός για το μέλλον του συμπύρηνου...2 Τους τρομάζει ακόμα!!!3 ΑΔΕΔΥ:Για την καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νάουσας σε βάρος εκπαιδευτικών για το μάθημα των Θρησκευτικών4 Εθελοντικές εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού στο πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νάουσας 5 Δήμος Νάουσας: Παραδόθηκαν τα πρώτα παρκοκρέβατα σε οικογένειες δημοτών που απέκτησαν παιδί6

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στον απόηχο και του αποτρόπαιου ρατσιστικού εγκλήματος στη Νέα Ζηλανδία, μπορεί και πρέπει να γίνει αφορμή για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν και ενισχύουν το φασισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Οι αιτίες αυτές έχουν "ονοματεπώνυμο". Είναι ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, οι κυβερνήσεις που τον υπηρετούν. Είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους είτε θαλασσοπνίγουν, είτε "καλωσορίζουν", είτε αφήνουν εκτεθειμένους στις φασιστικές συμμορίες.

Στη χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που εφαρμόζει όλες τις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα άθλια hot spots των νησιών, μεταφέρει ανθρώπους σε ακατάλληλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας, πετάει αναγνωρισμένους πρόσφυγες από τα διαμερίσματα κυριολεκτικά στο δρόμο.

Αυτή η πολιτική αξιοποιείται από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, από διάφορους δήθεν "αγανακτισμένους" που εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, ακόμη και σε ανήλικα παιδιά, για να διαδώσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Ρατσιστικές μειοψηφίες θέλουν να εμποδίσουν τα παιδιά των προσφύγων να πάνε σχολείο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στα λόγια καταδικάζει το ρατσισμό, φέρει τεράστιες, ιστορικές ευθύνες για τη διάταξη του σχεδίου Ποινικού Κώδικα που έδωσε στη δημοσιότητα, με βάση την οποία θα "πέσει στα μαλακά" η ηγεσία της κατ’ εξοχήν ρατσιστικής οργάνωσης των νεοναζί, της Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και διακρίσεων στη χώρα μας και καλεί σε κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, για:

Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ.

Ισότιμα εργατικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές να υψωθεί τείχος απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό, ασπίδα αλληλεγγύης στα θύματα ρατσιστικής, εργοδοτικής, κρατικής βίας, στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλοι μαζί, Έλληνες - πρόσφυγες - μετανάστες εργαζόμενοι, να χτυπήσουμε το ρατσισμό στη ρίζα του. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, τον πραγματικό αντίπαλο του φασισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού»

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Τα Πιο Δημοφιλή