Τετάρτη, 25 Νοέ, 2020

  • Ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Νάουσας
  • Οδυσσέας Γωνιάδης: ένας ακάματος εργάτης του Θεάτρου
  • Κατάθεση Αναφοράς: Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου φέρνει στη Βουλή την επιστολή του συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» για την παροχή βοηθήματος στα Άτομα με Αναπηρία
  • Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια για τα μέτρα κατά της υγειονομικής πανδημίας.ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΘΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ». Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»
  •  Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις! Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση!
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατέθεσε 4 τροπολογίες πραγματικής ανακούφισης σε εργαζόμενους, ανέργους και αυτοαπασχολούμενους
Ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Νάουσας  1 Οδυσσέας Γωνιάδης: ένας ακάματος εργάτης του Θεάτρου2 Κατάθεση Αναφοράς: Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου φέρνει στη Βουλή την επιστολή του συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» για την παροχή βοηθήματος στα Άτομα με Αναπηρία3 Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια για τα μέτρα κατά της υγειονομικής πανδημίας.ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΘΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ». Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»4  Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις! Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση!5 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατέθεσε 4 τροπολογίες πραγματικής ανακούφισης σε εργαζόμενους, ανέργους και αυτοαπασχολούμενους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στάση ευθύνης!

Στάση ευθύνης!

Πιάσαν πάλι στασίδι. Τους καλεί βλέπετε το ...καθήκον, αφού βλέπουν ότι οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκες για να προστατευτούν και όχι για να φιμωθούν, και αντιλαμβάνονται ότι αυτές ακριβώς οι ειδικές συνθήκες απαιτούν αγωνιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, παίρνοντας βέβαια όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο λόγος για το νέο γαϊταν... Περισσότερα

Κώστας Σαμανίδης:«Ικανοποιητική η κίνηση στον χώρο της εστίασης στη Βέροια, μετά την επαναλειτουργία των μαγαζιών»

από Η Άλλη Άποψη
Κώστας Σαμανίδης:«Ικανοποιητική η κίνηση στον χώρο της εστίασης στη Βέροια, μετά την επαναλειτουργία των μαγαζιών»

Ικανοποιητική βλέπει την κίνηση στη Βέροια στον χώρο της εστίασης, ένα μήνα μετά την επαναλειτουργία των μαγαζιών, ο Κώστας Σαμανίδης, πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών, κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας Βέροιας, μιλώντας στην χθεσινή εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" (12.00-13.00) του Ράδιο Αιχμή - 102,8 Fm, την οποία επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.

«Μπορώ να πω ότι η κίνηση την οποία παρουσιάζουν τα μαγαζιά που έχουν να κάνουν με την προμήθεια καφέ από τα take way και με ντελίβερι στο είδος που επιθυμεί ο κοσμος (καφέ, πίτσα, ψητά) είναι ικανοποιητική, όχι όμως και η κίνηση στις ταβέρνες και στα εστιατόρια. Εκεί υπάρχει πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο ότι ο κόσμος δεν κάθεται σ' αυτά για να φάει, με αποτέλεσμα η εικόνα αυτή να μη θυμίζει σε τίποτα την περίοδο πριν την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού» επεσήμανε. «Ο κόσμος, λοιπόν, ήταν τόσο καιρό εσώκλειστος και ήθελε να βγει έξω, να καταναλώσει και να ξεδώσει, την στιγμή μάλιστα που η Βέροια στάθηκε από τις "τυχερές" πόλεις στη χώρα μας, στην οποία και δεν παρουσιάσθηκαν κρούσματα κορονοϊού και έτσι υπάρχει για τον τόπο μας μια σιγουριά και ασφάλεια» προσέθεσε.

«Το ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορονοϊού στη Βέροια είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας»

Οσον αφορά τα μέτρα τα οποία υπέβαλλε η πανδημία στους εργαζόμενους και το τι ισχύει στο τόπο μας, ο Κώστας Σαμανίδης σημείωσε: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός, το ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορονοϊού στη Βεροια είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας. Όπου τηρούνται οι αποστάσεις και αποφεύγονται οι μαζώξεις των ατόμων».

Για το αν έχουν γίνει συστάσεις στα μαγαζιά, ο ίδιος είχε να πει: «Βεβαίως και γίναν συστάσεις από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες τηρούνται οι αποστάσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Το σύνολο των εργαζομένων απασχολείται στις επιχειρήσεις της πόλης μας»

Ακόμα, το ευχάριστο είναι σύμφωνα με τον Κώστα Σαμανίδη, πως με την απαγόρευση οποιαδήποτε απόλυσης εργαζόμενου από κατάστημα στη Βέροια, εχει απορροφηθεί το 100% των υπαλλήλων. Ειδικά, δε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αλλάξουν την σύμβαση από πλήρη σε μερική και με αυτόν τον τρόπο να μη μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και η επιχείρηση να έχει τους υπαλλήλους της και οι απώλειες των υπαλλήλων να είναι ελάχιστες από το οικογενειακό τους εισόδημα.

«Τουριστικός προορισμός των πολιτών η Βέροια απο τον Σεπτέμβριο»

Ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών, κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας Βέροιας, ξεκαθάρισε επίσης ότι «για τον ερχόμενο μήνα, τον Ιούλιο, δεν μπορούμε να προσδοκούμε τουρίστες στη Βέροια μιας και θα επιλέξουν τις παραλίες. Από την άλλη ο φόβος των Βεροιωτών να πάνε στις πλαζ και να κολλήσουν τον κορονοϊό λειτουργεί τροχοπέδη σε μια τέτοια περίπτωση. Οπότε και θα προτιμήσουν να παραμείνουν στην πόλη. Εγώ πάντως βλέπω πολλούς Βεροιώτες να μένουν εδώ και δεν θα σκεφθούν να πάνε σε κοντινές παραλίες, όταν σ' αυτές θα έχουμε και αύξηση τουριστών από όμορες χώρες της πατρίδας μας. Αυτό ίσως αποτελέσει θετικό πρόσημο για την πόλη, η οποία και χωρίς την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού να αποτελέσει τουριστικός προορισμός των πολιτών από τον Σεπτέμβριο».

Έχει διαβαστεί 96 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 185 επισκέπτες και 1 μέλος.