Κυριακή, 23 Φεβ, 2020

  • Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου «γεννήθηκε» το βιβλίο
  • Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια
  • Η βιβλιοπαραγωγή το 2019
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)
  • Μία όμορφη ατμόσφαιρα!
  • «Η Γερμανία έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»
Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου «γεννήθηκε» το βιβλίο1 Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια2 Η βιβλιοπαραγωγή το 20193 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)4 Μία όμορφη ατμόσφαιρα!5 «Η Γερμανία έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ :«109 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ :«109 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου»

Πριν από 109 χρόνια, τον Μάρτη του 1910, οι κολίγοι του Θεσσαλικού Κάμπου εξεγέρθηκαν και συγκρούστηκαν με τους τσιφλικάδες καταπιεστές τους και το κράτος τους. Ο ηρωικός αγώνας αγροτών και εργατών, έφερε αποτελέσματα και έγινε η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών.

Σήμερα, οι αγώνες των αυτοαπασχολούμενων αγροτοκτηνοτρόφων, με βάση τα προβλήματα στις τιμές παραγωγής, τα χρέη, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια κλπ, στρέφονται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μεγαλεμπόρους, των οποίων τα συμφέροντα υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, είναι κοινός στόχος τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΑΠ, οι αναδιαρθρώσεις, τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα μνημόνια και άλλα μέτρα ευνοούν σταθερά τη συγκέντρωση της παραγωγής, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, της γης, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων του αγροκτηνοτροφικού τομέα. Αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Υπάρχει πείρα, που δείχνει τη σημασία της αντίστασης, που οδηγεί στη ικανοποίηση αιτημάτων και την καθυστέρηση του ξεκληρίσματος και αναδεικνύει τη σημασία της αγωνιστικής συμπόρευσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Κοινά είναι τα προβλήματα, οι ανάγκες για φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού.

Το δυνάμωμα αυτής της κοινής δράσης, με αντιμονοπωλιακούς-αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, στα αστικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες είναι η ελπίδα για την επιβίωση, ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ευκαιρία να νοιώσουν πιο αδύναμοι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ. Να νοιώσουν την πίεση των ανθρώπων της δουλειάς, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στα καταστήματα, στις μεταφορές, στο νοσοκομείο, στο σχολείο κι αλλού. Αυτό μπορεί να γίνει με ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, ρίχνοντας στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Έχει διαβαστεί 72 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 234 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά