Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας!
ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας2 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/104 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα5 Τάσος Μπαρτζώκας: Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Η περιφέρεια και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων απογειώνουν την λογική της «ατομικής ευθύνης»

από Η Άλλη Άποψη
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Η περιφέρεια και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων απογειώνουν την λογική της «ατομικής ευθύνης»

Απάντηση στο «κοινό μήνυμα» της Διοίκησης της Περιφέρειας και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κλπ), για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δίνει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κλπ), «δηλαδή όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που, από θέσεις ευθύνης είτε σε κυβερνήσεις, είτε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, φέρουν βαριές ευθύνες για την διαχρονική απαξίωση/εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω κοινής συνέντευξης τύπου, παρουσίασαν, όπως πρόσφατα και η κυβέρνηση, ως μόνη διέξοδο, με το 4ο κύμα πανδημίας να επελαύνει διεθνώς, την εμβολιαστική διαδικασία, συμβάλλοντας στην απογείωση της λογικής της "ατομικής ευθύνης». 

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «αποκαλυπτικά είναι και όσα δεν είπαν» και ειδικότερα: 

«Πλήρης αποσιώπηση για την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, την πολιτική που εξακολουθεί και τώρα να αφήνει τον λαό εκτεθειμένο, χωρίς όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του, ακριβώς γιατί αυτά δεν χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

Μιλιά για την αναγκαία θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που όμως παραμένει γυμνό, με τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές και με τα κυβερνητικά σχέδια της παραπέρα εμπορευματοποίησης να "τρέχουν". Την ώρα που, παραμένουν πάνω από 30.000 κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές, τα άδεια Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία, οι μετακινήσεις υγειονομικών από τα αστικά κέντρα στα νησιά το καλοκαίρι, από νομό και από δομή σε δομή τον χειμώνα για να μπαλωθούν κενά όπως - όπως. Ενώ είναι ανύπαρκτη η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν υπάρχει ένα ανεπτυγμένο δίκτυο οικογενειακών γιατρών και γιατρών εργασίας που να αγκαλιάζει συστηματικά όλο τον πληθυσμό και να μπορεί να αναλάβει το έργο της ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης, με καταγεγραμμένο το ιστορικό του καθενός, με συστηματική παρακολούθηση μετά τον εμβολιασμό με καινούργια εμβόλια για μια καινούργια νόσο.

Τσιμουδιά για τον συνεχιζόμενο συγχρωτισμό και την απουσία ουσιαστικών μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ώρα μάλιστα που καθημερινά προστίθενται νέα στοιχεία για το πόσο πιο εύκολα μεταδίδεται η παραλλαγή "Δέλτα"...

Ούτε λέξη δεν ειπώθηκε για το τι πραγματικά υπονομεύει την πορεία του εμβολιασμού, δηλαδή οι κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας, οι αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, οι λογικές της "ανταποδοτικότητας" που καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, το γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική - κρατική ευθύνη. Για την υποταγή των εμβολίων στα κέρδη μονοπωλιακών ομίλων και στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, για τις καθυστερήσεις και τα "κανόνια" στις παραδόσεις τους πρώτους κρίσιμους μήνες, που έκαναν "λόγια του αέρα" τα περί "εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού πριν το καλοκαίρι".

Στο απυρόβλητο η πολιτική της κυβέρνησης, που για μία ακόμα χρονιά, το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν γίνεται με τους όρους που επιβάλλουν οι τουριστικοί και ξενοδοχειακοί όμιλοι, οι εφοπλιστές και οι αερομεταφορείς». 

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού ενώ παλεύουν για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, μέσα από ένα αποφασιστικά ενισχυμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. «Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα μπορούσε να εξεταστεί και η υποχρεωτικότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, χωρίς να ανοίγει "παράθυρο" νέας επίθεσης σε βάρος δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού» σημειώνει καταλήγοντας.

 

Έχει διαβαστεί 381 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 0 μέλη.