Πέμπτη, 28 Ιαν, 2021

  • Ιστορική νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας στη Volley league
  • Υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφ. Παιδείας, Αγγ. Συρίγο
  • Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερους από 18.000 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών παγκοσμίως
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Αγγ. Συρίγου. Το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές» δε θα περάσει!
  • «Μέτρα στήριξης των παραγωγών κηπευτικών, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στη διάθεση των προϊόντων.»: Φρόσω Καρασαρλίδου μαζί με άλλους 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/1
Ιστορική νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας στη Volley league 1 Υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφ. Παιδείας, Αγγ. Συρίγο2 Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερους από 18.000 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών παγκοσμίως3 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Αγγ. Συρίγου. Το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές» δε θα περάσει!4 «Μέτρα στήριξης των παραγωγών κηπευτικών, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στη διάθεση των προϊόντων.»: Φρόσω Καρασαρλίδου μαζί με άλλους 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/16

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το καπάκι του υπονόμου

  Τι μύγα τους τσίμπησε στην ΕΕ και ξεκίνησαν ξαφνικά «καβγά» με τις πολυεθνικές του Φαρμάκου, απειλώντας ακόμα και με προσφυγές, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πιέσεις να «τρέξουν» με κάθε τρόπο οι συμβάσεις και να υπάρξει επάρκεια εμβολίων; Γιατί η Κομισιόν αρνείται ακόμα και τώρα να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις με τις φαρ... Περισσότερα

Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου, επεισόδιο 2ο

από Η Άλλη Άποψη
Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου, επεισόδιο 2ο

Γράφει ο Γιάννης Καμπούρης

Αυτό που δεν επεδίωκα συμβαίνει. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να εμπλακώ σε μια άγονη και στείρα αντιπαράθεση για το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μου. Και δεν πρόκειται για μια προσωπική, αλλά πολιτική διαφοροποίηση και ας μη γίνεται προσπάθεια να περάσει στα ψηλά.  Λοιπόν σε ότι αφορά την αδρανοποίηση του κτιρίου μάλλον κάτι τους ξεφεύγει. Το κτίριο μέχρι και πριν κοντά τρία χρόνια ήταν σε λειτουργία όχι βέβαια ως μουσείο, αλλά ως χώρος εκδηλώσεων.
 Αυτό σταμάτησε όταν δημιουργήθηκε μια τρύπα στο λιθόστρωτο, σε συνδυασμό με ρωγμές στον τοίχο. Ζητήθηκε από την πλευρά μας επανειλημμένα από την τεχνική υπηρεσία, να αξιολογήσει το πρόβλημα και να παρέμβει για την αποκατάσταση της ζημιάς. Και βέβαια η παρέμβαση θα σήμαινε και την προστασία του μοναδικού λιθόστρωτου του κτιρίου. Καμιά  ανταπόκριση, "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"  !
Κανείς αρμόδιος δεν υπέγραφε ότι το κτίριο δεν έχει
ενδεχόμενα στατικό πρόβλημα και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να παρέμβει. Ας αναζητηθεί η σχετική αλληλογραφία και πόσες φορές ενοχλήσαμε την τεχνική υπηρεσία για το θέμα αυτό.
Σημειώνω ότι η ΚΕΠΑ δεν έχει τεχνική υπηρεσία για να παρέμβει στο πρόβλημα.
Έτσι και εισηγήθηκα στον τότε πρόεδρο, από τη στιγμή που δεν είχαμε μια υπεύθυνη θέση για το ζήτημα αυτό, να μη γίνουν εκεί εκδηλώσεις γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Είναι ο λόγος που αδρανοποιήθηκε το κτίριο και όχι η ανεπάρκεια ή η αδιαφορία της ΚΕΠΑ όπως υπονοήθηκε.
 Δεν γνωρίζω πως έχει το πρόβλημα σήμερα, αλλά για του λόγου το αληθές επισυνάπτω δυο φωτογραφίες από την αρχική κατάσταση. Αν κάτι έχει γίνει στο ενδιάμεσο ας προσκομιστούν ανάλογες φωτογραφίες.
 Εκτιμώ το δήμαρχο αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη της κακής κατά τη γνώμη μου διαχείρισης της υπόθεσης λαογραφικό μουσείο.

Έχει διαβαστεί 162 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 2 °C
Άνεμος ΒΑ 3-4 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 7 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 436 επισκέπτες και 0 μέλη.