Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
  • Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»
Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ3 Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη4 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»5 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μαζί χτίζουμε το Μέλλον: πλαίσιο στρατηγικής και δράσεων για την ενδυνάμωση Νέων

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Μαζί χτίζουμε το Μέλλον: πλαίσιο στρατηγικής και δράσεων για την ενδυνάμωση Νέων

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ» υλοποίησε σε ένα τριήμερο( 13/3 έως 15/3/2019) το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για την οργάνωση και την ενίσχυση νεανικών δράσεων. Οι νεανικές δράσεις αφορούσαν τέσσερις τομείς: την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν μία σύμπραξη που επέτρεψε στο δυναμικότερο κομμάτι, τους νέους να έρθουν σε επαφή με ένα πολύπλευρο πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένων ενεργειών που αναπτύσσουν τις δεξιότητες προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ατομικών, ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων κι εμπλουτίζουν τις γνώσεις για τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, και για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των κατασκευών της περιοχής μας σε σχέση με την περιβαλλοντική και αισθητική αντίληψη, τεχνικές βιώσιμης διαχείρισης και παρατήρησης των φυσικών πόρων.

 «Υπήρξε μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση του Μορφωτικού Συλλόγου Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ» κι αυτό δηλώνει πως οι νέοι άνθρωποι έχουν ιδέες, έχουν όρεξη να εργαστούν συστηματικά για την υλοποίηση τους και χρειάζονται τα μέσα για να τις κάνουν πράξη. Εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία μέσω της δεντροφύτευσης που έγινε από τα ίδια τα παιδιά στον αύλειο χώρο του  γυμνασίου, του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Καθώς επίσης μετά το πέρας της εκδήλωσης κάθε παιδί παρέλαβε από ένα λουλούδι για να το φυτέψει σπίτι του. Όπως επίσης τα παιδιά χωρίστηκαν σε 10 ομάδες, έχοντας κάθε ομάδα να ζωγραφίσει και ένα περιβάλλον. Τα θέματά τους ήταν τα ακόλουθα:

Α.  ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον

Β.  ένα μη όμορφο φυσικό περιβάλλον

Γ. ένα όμορφο οικογενειακό περιβάλλον

Δ. ένα μη όμορφο οικογενειακό περιβάλλον

Ε. ένα ελληνικό περιβάλλον

ΣΤ.  ένα περιβάλλον (π.χ. Συρίας ) που βρίσκεται σε πόλεμο

Ζ. ένα συντηρητικό περιβάλλον (π.χ. άντρας αφεντικό)

Η. ένα προοδευτικό περιβάλλον (ισότητα: άντρας – γυναίκα -παιδί)

Θ. ένα ωραίο σχολικό περιβάλλον

Ι. ένα μη όμορφο σχολικό περιβάλλον»

   Ο ενθουσιασμός για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος ήταν αμοιβαίος , καθώς αξιόλογοι επιστήμονες της περιοχής μας προσέφεραν πρόθυμα τον χρόνο τους για να μοιραστούν με την νέα γενιά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Ο περιβαλλοντολόγος κ. Γρηγορόπουλος Αντώνης, η κοινωνιολόγος κα. Μπουρδάνου Παρασκευή και ο πολιτικός μηχανικός κ. Χατζηκώστας Ιορδάνης.

Στόχος μας να προσφέρουμε κίνητρα στους νέους για να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στην τοπική κοινότητα. Ευαισθητοποίηση  πάνω σε ποικίλα θέματα όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξία του εθελοντισμού.

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει»

Πλούταρχος

Ας την ανάψουμε λοιπόν, την σπίθα!!!

Έχει διαβαστεί 60 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 132 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά