Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή
  • Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ
  • ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων
  • Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/111 Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή2 Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ3 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων5 Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με εργαζόμενους του τομέα της Υγείας στη Θεσσαλονίκη

από Η Άλλη Άποψη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με εργαζόμενους του τομέα της Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με εργαζόμενους του τομέα της Υγείας στο καφέ «Ντούφας» στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος, και η Ελένη Μπακιρλή, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της συζήτησης του υποψήφιου περιφερειάρχη με τους εργαζόμενους του τομέα της Υγείας, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στις περιοδείες του σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

 

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος παρουσίασε βασικές πτυχές των θέσεων και διεκδικήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς τους.

 

Στην ομιλία του ενημέρωσε για τα διάφορα νομοσχέδια και αποφάσεις που ψηφίζονται με διαδικασίες «fast track» σε Βουλή, Περιφέρεια και δήμους τον τελευταίο μήνα, με κοινό σημείο αναφοράς την υποστήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματιών. Άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή του κ. Τζιτζικώστα, χαρακτηρίζοντας «σταγόνα στον ωκεανό» τα όποια έργα υλοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ, τα οποία όμως αξιοποίησε επικοινωνιακά στο έπακρο «την ίδια στιγμή που τόσο αυτός όσο και το κόμμα του έχουν συνυπογράψει την υποχρηματοδότηση της υγείας και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Ως μεγάλο παράδειγμα των παραπάνω, χαρακτήρισε τα νέα  χειρουργεία στο ΑΧΕΠΑ τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω υποστελέχωσης, ενώ οι εργαζόμενοι πρόσθεσαν πως αν και ολοκαίνουργια, αντιμετωπίζουν λειτουργικές δυσκολίες.

 

Θέση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης, όπως είπε, είναι η απεμπλοκή του τομέα της Υγείας και Πρόνοιας από τις αρμοδιότητες της Τοπικής Διοίκησης, καθώς η αδυναμία της στην επαρκή χρηματοδότηση τους καταργεί στην πράξη τον ενιαίο χαρακτήρα της δημόσιας υγείας και πρόνοιας οδηγώντας στα γνωστά αποτελέσματα. Μοναδικό λύση για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες στον τομέα αυτό, αποτελεί η γενναία χρηματοδότησή τους από το κεντρικό κράτος, και όχι  από τους προϋπολογισμούς των Δήμων και Περιφερειών που έτσι κι αλλιώς έχουν περικοπεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

 

Στη συζήτησή τους με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, οι εργαζόμενοι μετέφεραν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα Πρόνοιας της Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησής τους. Ανέφεραν πως τα τεράστια κενά δεν μπορούν να καλυφθούν με  δωρεές και εθελοντισμό, αλλά ούτε και εξυπηρετώντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες με ελαστικές μορφές εργασίας που συνεχώς αυξάνονται, ενώ εργαζόμενοι όπως αυτοί των Ιδρυμάτων Πρόνοιας παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 8 μήνες.

 

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και υλικά. Τους κάλεσε να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που έχουν συσσωρεύσει από τα αποτελέσματα της λογικής του μικρότερου κακού και την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλα τα επίπεδα. Τόνισε την ανάγκη «να εκλεγούν αξιόπιστοι σύμμαχοι των εργαζομένων, άνθρωποι που δεν έχουν δεσμεύσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ακόμα και δεν συμφωνεί κάποιος σε όλα μαζί μας, ώστε να δυναμώσει σε Ευρωβουλή, Βουλή, Περιφέρειες και δήμους η φωνή που θέτει στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, που αμφισβητεί τον μονόδρομό τους, ο οποίος βασίζεται στις εφήμερες ανάγκες τις αγοράς και όχι στην ικανοποίηση των ευρύτερων λαϊκών αναγκών».

Έχει διαβαστεί 135 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 10 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 211 επισκέπτες και 1 μέλος.