Σάββατο, 16 Φεβ, 2019

  • ΚΚΕ:Την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι
  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ BLACK PANTHER  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACES
  • Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας : «Οι απαντήσεις των Υπουργών είναι ήδη αποκαρδιωτικά γνωστές»
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα μας, συνεχίζουμε την πάλη με διάφορες μορφές
  • Προς τι η έκπληξη;
  • Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας
ΚΚΕ:Την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι1 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ BLACK PANTHER  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACES2 Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας : «Οι απαντήσεις των Υπουργών είναι ήδη αποκαρδιωτικά γνωστές»3 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα μας, συνεχίζουμε την πάλη με διάφορες μορφές4 Προς τι η έκπληξη;5 Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα 500 φύλλα της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα 500 φύλλα της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»

Ο φιλόξενος χώρος του φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια (Καφέ Foyer) αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλους όσους πήραν μέρος στην εκδήλωση (Παρασκευή 30/3)  που διοργάνωσε η εφημερίδα «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για να γιορτάσει τα 500 φύλλα από την έκδοση της. Δεκάδες «ανώνυμοι» και «επώνυμοι» πέρασαν από το εκεί ευχόμενοι επιτυχίες και «να τα χιλιάσει» η εφημερίδα μας. Ταυτόχρονα απόλαυσαν βεροιώτικη πίτα και γλυκά (που ετοίμασε οι οικογένεια του εκδότη και φίλοι), απόλαυσαν το κρασί και το τσίπουρο (παραγωγής του όπως διευκρίνισε ο εκδότης της εφημερίδας Α. Χατζηκώστας) και συζήτησαν τις τοπικές και πανελλαδικές εξελίξεις.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε τους:

Χ. Αντωνίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μούρνο περιφ. σύμβουλο Κ. Μακεδονία, Π. Τσαπαρόπουλο πρόεδρο Δ.Σ Βέροιας, τους αντιδημάρχους Γ. Σοφιανίδη και Θ. Κορωνά τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Σ. Διαμάντη, τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ν. Μαυροκεφαλίδη, του επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων Γ. Παπαγιάννη, Ν. Μπέκη, τους δημοτικούς συμβούλους Τ.  Χατζηαθανασίου, Χ. Κούτρα, Θ. Αποστολόπουλο, Θ. Αγγελίνα. Ακόμη εκπροσώπους της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ, του Τ.Σ Ημαθίας της ΚΝΕ, της ΟΓΕ, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης, του Συνδέσμου Φιλολόγων, του Συλλόγου Βλάχων, του ΜΑΣ "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ", τον Τ. Βασιάδη μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της ΕΜΙΠΗ με την πρόεδρο του Ο. Μπέτσα, της Μαθηματικής Εταιρείας με τη πρόεδρο του Χ. Σαραφοπούλου, τον Α. Μαρκοβίτη πρέοδρο της VENUS, τον Χ..  Γιαννακάκη πρόεδρο της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας, εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου (εικαστικοί, σκηνοθέτες Κ. Αποστολίδης, ηθοποιοί),το μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Στέργιο Καλπάκη,  την υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, την υπεύθυνη επικοινωνίας της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου, τον πρόεδρο του Ανθρώπινου Δυναμικού Λάζαρο Κουμπουλίδη,αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενωσεων Γοενών Ημαθίας καθηγητές του ΑΠΘ  κ.α

Το μουσικό πρόγραμμα είχε ο Γιάννης Δημητρίου στο πιάνο και η Μαρία Τζώρου στο τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο εκδότης- διευθυντής της εφημερίδας Αλέκος Χατζηκώστας σημείωσε ανάμεσα στ’ άλλα:

«Πώς πέρασε ο καιρός;

Τότε πριν 11 χρόνια, όταν ξεκινούσε «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» με όνειρα και ελπίδες .

Τότε που έδινε την υπόσχεση ότι «θα είναι κοντά στις αγωνίες και τους αγώνες του λαού της Ημαθίας».

Τότε που είχε υποσχεθεί ότι θα είναι «πολιτική- πολιτιστική εφημερίδα» που δεν θα διστάζει να τα «βάζει»με την εκάστοτε εξουσία.

Τότε που χωρίς αρχικό κεφάλαιο, ούτε και «στηρίξεις κάτω από το τραπέζι» ξεκινούσε το ταξίδι σε κάθε άλλο παρά ήρεμες θάλασσες.

Και ήλθε η κρίση, με αποτέλεσμα να κλείσουν δύο καθημερινές και αρκετές εβδομαδιαίες εφημερίδες στο νομό μας, και εκατοντάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αντέξαμε. Όχι γιατί είχαμε «μυστικά κονδύλια» κάθε άλλο μάλιστα, αλλά γιατί στηριχτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στους αναγνώστες μας, χωρίς να τους κοροϊδέψουμε για κάτι που δεν ήμασταν.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε  προς  όλες  τις  κατευθύνσεις ότι δεν θέλουμε ως εφημερίδα να είμαστε “μία από τα ίδια”. Αυτό εκφράστηκε και από την επιλογή μας να μην στηρίζουμε την ύπαρξη της στο κρατικό χρήμα (μέσω της κρατικής διαφήμισης) αλλά ούτε και στις τοπικές αρχές (μέσω των καταχωρήσεων τους). Η επιλογή μας ως καθαρά συνδρομητική εφημερίδα ήθελε  και  μ’ αυτό τον τρόπο να καταδείξει ότι  δεν  έχουμε κανενός είδους εξάρτηση παρά μόνο από τους συνδρομητές μας.

Από την αρχή είχαμε σταθερή ιδεολογική – πολιτική γραμμή πλεύσης και θεώρησης των γεγονότων, χωρίς όμως να «κιτρινίζουμε», χωρίς κούφιες εντυπώσεις, με την καλλιέργεια του κριτικού λόγου αλλά και της αντιπαράθεσης με βάση αρχές και επιχειρήματα. Ταυτόχρονα προβάλλαμε στο μέτρο του δυνατού όλες τις απόψεις (από δελτία Τύπου μέχρι συνεντεύξεις) χωρίς να ζητήσουμε από κανέναν ανταλλάγματα!

Προσπαθήσαμε να οικοδομήσουμε μία σταθερή σχέση με τους αναγνώστες μας –κρατώντας παράλληλα για 10 χρόνια τη συνδρομή μας (ουσιαστικά τον μοναδικό μας οικονομικό πόρο) σταθερή στα 35 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το κόστος έκδοσης και αποστολής αυξήθηκε δραματικά. Προσπαθήσαμε κάθε χρονιά να προσθέτουμε και κάτι όσον αφορά κυρίως την ουσία της παρέμβασής της στα τοπικά και πανελλαδικά κοινωνικά – πολιτικά δρώμενα.

Το  ξέρουμε ότι έχουμε πολλές ακόμη αδυναμίες να ξεπεράσουμε. Θα συνεχίσουμε όμως την ίδια γραμμή πλεύσης. Σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους για την έντυπη ενημέρωση θα βαδίσουμε και πάλι «κόντρα στο ρέμα».

Αγαπητοί αναγνώστες πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε μαζί μας το όμορφο αυτό ταξίδι, ώστε μαζί να γιορτάσουμε τα 1.000 φύλλα!»

Έχει διαβαστεί 151 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 0 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 136 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά