Δευτέρα, 01 Μάρ, 2021

  •  ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ!
  • Πληροφοριακός και Κριτικός Γραμματισμός στα ΜΜΕ για Εκπαιδευτικούς και Εφήβους
  • Πέντε περιπτώσεις κρατούμενων που πέθαναν έπειτα από απεργία πείνας
  • Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”
  • ΟΕΝΓΕ: Σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/2
 ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ! 1 Πληροφοριακός και Κριτικός Γραμματισμός στα ΜΜΕ για Εκπαιδευτικούς και Εφήβους2 Πέντε περιπτώσεις κρατούμενων που πέθαναν έπειτα από απεργία πείνας3 Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”4 ΟΕΝΓΕ: Σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η αλήθεια…(Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός…)

Προβλήθηκε από τα κανάλια ευρέως ο συγκεκριμένος γραφίστας ("Ευρυτος") για το έργο του σχετικά με την επανάσταση του ’21 στους δρόμους της Αθήνας. Μάλιστα με απόφαση του δημάρχου «στολίζει» τα 200 επανάστασης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική σχετικά με το ίδιο το έργο του και τις αντιλή... Περισσότερα

Με την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε το 27ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη
Με την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε το 27ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Με σύνθημα "μπροστά οι δικές μας ανάγκες - κίνημα ταξικό, μαζικό, ενωτικό", πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το 27ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, όπου αναδείχτηκε νέα διοίκηση και αντιπρόσωποι για τη ΓΣΕΕ (1), καταθέτοντας έναν πλούσιο απολογισμό δράσης και αντίστοιχα πλούσιο και ουσιαστικό σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στις εξελίξεις στους κλάδους της οικονομίας και τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.

Σημειώνεται ότι το 65% των αντιπροσώπων στο Συνέδριο συμμετείχε για πρώτη φορά σε τέτοια διαδικασία. Στοιχείο που αναδεικνύει ότι νέες δυνάμεις μπήκαν στη μάχη τα τελευταία χρόνια. Η ανανέωση αυτή εκφράστηκε και στη σύνθεση της νέας Διοίκησης που αναδείχθηκε με 8 στους 13 να εκλέγονται για πρώτη φορά.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας", της Ομάδας Γυναικών Νάουσας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Σωματείου Συνταξιούχων Νάουσας, του Σωματείου Συνταξιούχων Επαγγελματοβιοτεχνών, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών επαρχίας Νάουσας και της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους στην Αλβανία που συσπειρώνει και την Αλβανική κοινότητα της περιοχής.

Παραβρέθηκε επίσης κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νάουσας με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Θωμά Τσουκαλά και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Εισηγητικά παρουσιάσθηκε η πλούσια και πολύμορφη δράση που αναπτύχθηκε στους χώρους δουλειάς αλλά για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή, τη δουλειά, τη μόρφωση και την υγεία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, καθώς και οι δράσεις αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους στο Μάτι, στους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα, στους σεισμόπληκτους στην Αλβανία, στους πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των Συνέδρων βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, όπως η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα, η εντατικοποίηση, αλλά και η κρατική - εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζόμενων, το χτύπημα στην απεργία, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, το νέο χτύπημα που ετοιμάζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση, κ.α. Παρουσιάσθηκαν οι εξελίξεις στους κλάδους όπως εκφράζονται στην περιοχή.

Οι αντιπρόσωποι επιβεβαίωσαν ότι η δήθεν "δίκαιη" ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η "ανάπτυξη για όλους" της ΝΔ, καμία σχέση δεν έχει με τα δικά τους συμφέροντα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Νηματουργίας Βαρβαρέσος που όλα τα προηγούμενα χρηματοδοτήθηκε με ζεστό χρήμα από κρατικά και ευρωενωσιακά προγράμματα για να κάνει επενδύσεις όμως οι εργαζόμενοι, έχασαν 16% από το εισόδημά τους, για 9 μήνες ήταν με μειωμένα ωράρια και μήνες τώρα μένουν απλήρωτοι.  Αντίστοιχα και στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών όπου οι επιχειρήσεις στην περιοχή αυξήθηκαν, εκσυγχρονίστηκαν, επεκτάθηκαν, όμως οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την απληρωσιά, τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών, την εργοδοτική τρομοκρατία και τα ελαστικά ωράρια.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να οργανωθεί η παρέμβαση του ΕΚΝ στους εργαζόμενους όλου του νομού, καθώς τα Εργατικά Κέντρα των όμορων δήμων (Βέροια, Αλεξάνδρεια, Εδεσσα, Γιαννιτσά) καιρό τώρα έχουν κλείσει τις πόρτες τους, αρνούνται να γράψουν πρωτοπόρους εργαζόμενους στα σωματεία, ταυτόχρονα παρουσιάζουν χιλιάδες δήθεν ψηφίσαντες, διαμορφώνουν νόθους αντιπροσώπους και στη ΓΣΕΕ, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων σε συνεργασία με τους βιομήχανους.

Στη Βέροια, μάλιστα, πέταξαν έξω από το κτίριο του ΕΚ, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ. Έτσι, το επόμενο διάστημα τα ταξικά σωματεία θα πρέπει να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της αποκάλυψης του ρόλου των ξεπουλημένων - συμβιβασμένων συνδικαλιστών, αλλά και της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων σε επίπεδο νομού.

Έχει διαβαστεί 165 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 252 επισκέπτες και 0 μέλη.