Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
  • KOB NAOΥΣΑΣ:  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!1 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/93 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας4 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!5 KOB NAOΥΣΑΣ:  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ Δ/ΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΜΗΝΥΜΑ Δ/ΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ημέρα διπλής εορτής αποτελεί η 25η Μαρτίου, θρησκευτικής και εθνικής, καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του Αγώνα για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Η 200ή επέτειος του 1821 είναι μια ξεχωριστή ημέρα τιμής, στις θυσίες των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Ορθοδοξία. Η ημέρα που μας θυμίζει όλες τις επιτυχίες των ελλήνων, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, όταν έχουν ενότητα και ομοψυχία.

Η Επανάσταση του 1821 και η Απελευθέρωση που σφραγίστηκε επίσημα με το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας το 1830, ήταν τα πρώτα βήματα στην ελεύθερη πορεία διακοσίων ετών του ελληνισμού μέχρι σήμερα. Η διατήρηση της ειρήνης, ακόμα και η απόκτηση της ελευθερίας με την ευρεία έννοια του όρου, απαιτεί πάντα κόπους, αγώνες, θυσίες, δουλειά χειρονακτική και πνευματική.

Αν στα 100 χρόνια από την επανάσταση, το 1921, η χώρα ήταν σε πόλεμο με την Μικρασιατική εκστρατεία, στα 200 χρόνια από τη σημαντική αυτή ημερομηνία, το 2021, μας βρίσκει ως χώρα στην έξοδο από μια οικονομική ύφεση και σε ειδικές συνθήκες με τα υγειονομικά μέτρα μιας πρωτόγνωρης πανδημίας. Ωστόσο, ζώντας σε ένα σύγχρονο και προηγμένο κράτος, μπορούμε να εορτάσουμε την αυριανή μέρα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους, να θυμηθούμε τις μεγάλες στιγμές του έθνους μας, να αναλογιστούμε τι έγινε και τι δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια, να προβάλλουμε τα επιτεύγματά μας και να αναδυθούν οι προοπτικές της χώρας μας και των παιδιών μας, για το μέλλον που οραματιζόμαστε ως ευσυνείδητοι ελεύθεροι πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους.

 

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Δημήτρης Πυρινός

 


Έχει διαβαστεί 323 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα


Θερμοκρασία °C
Άνεμος 0 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 230 επισκέπτες και 0 μέλη.