Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Μηνύματα Κώστα Λαπαβίτσα με πολλούς αποδέκτες…

από Η Άλλη Άποψη

Σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η πρώτη «συνάντηση γνωριμίας» όπως είχε ειπωθεί στην πρόσκληση με τα τοπικά ΜΜΕ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα. Μάλιστα του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει τις ιδιαίτερες εκτιμήσεις του τόσο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα όσο και για τις προβλέψεις της γι’αυτήν. Τόνισε μάλιστα αρκετές φορές ότι «είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας» και όχι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας σε σχετική μας ερώτηση γιατί δεν δόθηκε αυτή η συνέντευξη από κοινού με τους άλλους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τον βουλευτή πλαισίωναν τα τοπικά στελέχη της Ν.Ε Ηλιάδης, Μάρας, Αποστολόπουλος.

Η συνέντευξη κατά την άποψή μας έστειλε πολλά μηνύματα-έστω και κωδικοποιημένα- τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τόνισε κατέβηκε «ως συνεργαζόμενος».

Στη σύντομη εισηγητική του ομιλία σημείωσε το διαφορετικό χαρακτήρα που έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι τα αιτήματα που δέχονται να είναι φορέων και όχι ατόμων και να αντιμετωπίζονται συλλογικά. Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τους απολυμένους του Λαναρά στη Νάουσα.

Για την πολιτική συγκυρία τόνισε: «"Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μια εκλογική νίκη γιατί το πρόγραμμά του συγκίνησε τον λαό και δεσμεύτηκε να το υλοποιήσει εντός του ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε διαφορετικά από τους προηγούμενους. Υπάρχει μια πίεση από την ρευστότητα στις τράπεζες και μια έλλειψη ρευστότητας στο κράτος. Η κατάσταση του Μαρτίου είναι αντιμετωπίσιμη τον Μάρτη και τον Απρίλη αλλά τα πράγματα είναι σκληρά. Πιεζόμαστε για να μην υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να φανεί ως ήττα της αριστεράς. Το σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά ήταν μια αρχή. Το άλλο βήμα ήταν το σχέδιο για τις 100 δόσεις. Είναι μια μάχη που θα κορυφωθεί το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο θα υπάρξει ένα δίλημμα. Ή θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας ή θα πρέπει να πάμε στον λαό. Εγώ μίλησα εδώ και καιρό για δημοψήφισμα και άκουσα πολλά".

Αναφερόμενος σε προβλήματα του νομού και των κατοίκων του αναφέρθηκε για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού, είχα επαφές με φορείς του νομού. Είχαμε πολύ καλές συνεργασίες και μπορούμε να προχωρήσουμε με νέες ιδέες στο ροδάκινο, στα τεύτλα.Σε ερώτηση που του έγινε για το ρωσικό εμπάργκο απάντησε ότι το θέμα είναι δύσκολο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάθεση να βρει λύση αλλά είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής. Υπάρχουν οι δυσκολίες αλλά το θέμα είναι ανοιχτό. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν κάτι δεν πάει καλά".Σε ερώτηση για το Νοσοκομείο Νάουσας, απάντησε ότι έγινε μια καταγραφή των προβλημάτων και αναμένει τα αιτήματα των εργαζομένων. "Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει γιατί η λειτουργία του είναι άριστη κι έχει παράδοση. Θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια να παραμείνει ανοιχτό. Θα πρέπει να δούμε τα προβλήματα σε συνάρτηση με τα ζητήματα του νοσοκομείου Βέροιας. Για τη Βιομηχανία Ζάχαρης υπογράμμισε: Με τα 8,5 εκατ. του δανείου πετύχαμε τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και την τευτλοπαραγωγή. Υπάρχει κακοδιοίκηση και συσσωρευμένα χρέη στη βιομηχανία. Με συστηματική αναδιάρθρωση θα σταθεί στα πόδια του το Πλατύ για να ακολουθήσουν και τα άλλα εργοστάσια.

Πολλές ερωτήσεις δέχτηκε για τις σχέσεις του με τον Βαρουφάκη. Σημείωνουμε ορισμένες από αυτές: Είναι πολύ καλός οικονομολόγος με αιρετικές απόψεις, ανέλαβε μια...ηλεκτρική καρέκλα και οποιοσδήποτε στην θέση του θα ήταν σε δύσκολη θέση. Σε ερώτημα για το σχόλιο Βαρουφάκη "ο Λαπαβίτσας έχτισε την καριέρα του με την επιστροφή στην δραχμή" σχολίασε ότι "χαθήκαμε λίγο στην μετάφραση. Ελάχιστα με αγγίζουν. Ο καθένας ας κρίνει. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Για την δραχμή όμως, είναι απαράδεκτο να μιλάμε απαξιωτικά για την δραχμή λες και μεγαλώσαμε με άλλο νόμισμα".

Σε ερώτηση αν ήταν αυτός στην θέση του Βαρουφάκη είπε ότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια συμμαχία με Γαλλία και Ιταλία και να αναδειχθεί ότι και οι Γερμανοί δεν τηρούν τους κανόνες. "Θα έπρεπε να πάμε προετοιμασμένοι για την απόλυτη εχθρότητα. Δεν περιμέναμε τέτοια εχθρότητα. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να προετοιμαστούμε για τον Ιούνη".

Για τη διαγραφή του χρέους τόνισε: «Η διαγραφή χρέους είναι η προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει. Δεν είπα ποτέ έξοδο από την ΕΕ αλλά από τη νομισματική ένωση, το κακό και αποτυχημένο νομισματικό πλαίσιο. Αυτή η σύγχυση των δυο πραγμάτων έγινε εκ του πονηρού... Η λογική λύση είναι η ομαλή, βελούδινη και συναινετική έξοδος, διαγραφή χρέους και προστασία της ισοτιμίας και των τραπεζών. Θα υπάρξει γρήγορη μείωση της ανεργίας αν θα είναι εφικτή μαι ανάπτυξη της τάξης του 4-5%, ανάκαμψη στην αλυσίδα των οικονομικών δραστηριοτήτων στην εγχώρια αγορά. Η επιστροφή και η ανάκαμψη μπορεί να είναι δύσκολο και να γίνει με το χειρότερο τρόπο αλλά δε συμφωνώ με τα σενάρια της καταστροφολογίας. Δεν είναι ανήθικη πρόταση η ολική διαγραφή του χρέους και η έξοδος. Μια χαρά θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Όποιος δεν το δεχτεί -αν και φυσικά δε θα προταθεί ποτέ- θα χρειαστεί να λογοδοτήσει στο λαό κάποια στιγμή». Δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική για κεντρικές επιλογές. «Έχουν γίνει και λάθος επιλογές σε αυτή την κυβέρνηση. Σε επίπεδο στελέχωσης Υπουργείων και φορέων για παράδειγμα. Θεωρώ την επιλογή Παυλόπουλου προβληματική και θα προτιμούσα ένα πρόσωπο από την αριστερά». Σε ερώτηση μας γιατί δεν υπουργοποιήθηκε σε αντίθεση με άλλους της λεγόμενης «Αγγλοσαξωνικής Σχολής» σημείωσε: "Δεν είμαι μέλος αλλά συνεργάζομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχω όμως ενεργά με τίμιο και ανοιχτό τρόπο. Δεν είμαι κατάλληλος να απαντήσω γιατί δεν είμαι σε κυβερνητική θέση".


 

Έχει διαβαστεί 324 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 163 επισκέπτες και 0 μέλη.