Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Συλλόγου προστασίας παιδιού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Κατερίνης και του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βεροίας «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

από Η Άλλη Άποψη
 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του  Συλλόγου προστασίας παιδιού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Κατερίνης και του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βεροίας  «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, ο Σύλλογος προστασίας παιδιού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» της Κατερίνης και ο Σύλλογος «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» της Βέροιας, υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας προς τούτο όλα τα διαθέσιμα μέσα τους με σκοπό να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες επίτευξης του κοινού τους στόχου, που είναι η φροντίδα και η προστασία παιδιών, εφήβων και νέων που βρίσκονται σε ανάγκη ή και σε κίνδυνο, καθώς και  η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που πλήττουν ευάλωτα άτομα και ευπαθείς οικογένειες, στις περιοχές Πιερίας και Ημαθίας.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν να αναπτύξουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε τομείς του έργου τους, κάνοντας χρήση των δικτύων που έχουν αναπτύξει και συμμετέχοντας αμοιβαία στις εκδηλώσεις και δράσεις τους. Συμφωνούν επίσης να αναπτύξουν διαδικασίες προαγωγής της επιστημονικής έρευνας και γνώσης, με σκοπό την εμβάθυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Οι δύο φορείς αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ανάδειξη από την συνεργασία αυτήν, της λειτουργίας προωθημένων και εναλλακτικών δομών παιδικής προστασίας και της χρήσης νεωτερικών και πρωτοπόρων επιστημονικά μεθόδων και εργαλείων δουλειάς. Για τον σκοπό αυτόν ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» θα ιδρύσει στην Κατερίνη Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών σε κίνδυνο και η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» θα συνδράμει προσφέροντας όλες τις δυνατότητές της.

Οι δύο φορείς αποδίδουν μεγάλη σημασία σε δράσεις πρόληψης, ιδίως σε τομείς και προβλήματα μεγάλης έντασης, όπως η παραβατικότητα ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή και ενδοσχολική βία, η χρήση ουσιών, η κακή χρήση του διαδικτύου κλπ. τις οποίες θα αναπτύξουν από κοινού και συστηματικά.

Οι δύο φορείς θα αναλαμβάνουν ιδιαίτερες και κοινές δράσεις προώθησης του εθελοντισμού.

Οι δύο φορείς θα επιδιώξουν την επέκταση της δικτύωσης των φορέων παιδικής προστασίας που δρουν στην ελληνική περιφέρεια.


Έχει διαβαστεί 551 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 765 επισκέπτες και 0 μέλη.