Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Νίκος Μπέκης : "Η ακύρωση του ψηφοδελτίου του κ. Σκουμπόπουλου: η τυπικότητα ακυρώνει την ουσία"
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Οι ‘’Ενεργοί Πολίτες’’, με απόλυτο σεβασμό στη Λαϊκή κυριαρχία, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτικές μάχες - και μία από αυτές είναι και οι εκλογές - πρέπει να δίνονται στους κόλπους της κοινωνίας, εκεί όπου ο κυρίαρχος λαός, μέσα από αντιπαραθέσεις, συγκρίσεις προγραμμάτων, απόψεων και θέσεων, αποφασίζει για την τύχη του.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την ακύρωση του ψηφοδελτίου του κ. Σκουμπόπουλου, στηριγμένη στις τυπικές διατάξεις του φονιά της Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτη», αλλοιώνει την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας προτάσσοντας την τήρηση διαδικαστικών λεπτομερειών.
Ευχόμαστε στον κ. Σκουμπόπουλο να δικαιωθεί στην ένστασή του.
ΣΧΟΛΙΟ: Κατά τη γνώμη μας ανάλογη στάση (και φυσικά όχι προσβλέποντας στους ψηφοφόρους του συνδυασμού του Χ. Σκουμπόπουλου που σε περίπτωση μη αποδοχής της ένστασης θα αναζητήσουν άλλους συνδυασμούς για να ψηφίσουν) θα έπρεπε να κρατήσουν και οι άλλοι συνδυασμοί. Το ζήτημα είναι πρώτιστα πολιτικό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ περισσότερο όταν είναι σε όλους γνωστό ότι τόσο ο «Καλλικράτης» όσο και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής σ’αυτόν, σ’αυτές τις εκλογές, δημιούργησαν πρόσθετα εμπόδια στη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Και φυσικά σταθερή μας άποψη είναι οι πολιτικές μάχες θα πρέπει να κερδίζονται ανάμεσα στο λαό και όχι στις δικαστικές αίθουσες και τις αποφάσεις τους.