Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του
  • Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»
  • 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία
  • Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του
Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση1 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια2 ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του3 Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»4 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία5 Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βούρκος

Βούρκος

Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΗΜΑΘΙΑΣ:ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΕΤΑΦΟΡΑ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

από Η Άλλη Άποψη

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας καταδικάζει απερίφραστα  την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.  Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κίνησή της αυτή, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει, βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Με την Πράξη αυτή Νομοθετικού Περιεχομένου θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση των Δήμων πράγμα που θα εκφραστεί και σε χώρους όπως είναι η παιδεία και η υγεία που εξαρτώνται άμεσα από την χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κοινωνικών τομέων,  αφού στα πλαίσια της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Ζητούμε

Καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.

 Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Ζητούμε από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.

Έχει διαβαστεί 528 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 332 επισκέπτες και 0 μέλη.