Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

O Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» για την Πρωτομαγιά

από Η Άλλη Άποψη
O Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» για την Πρωτομαγιά

O Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» θα συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων και συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί 1η ΜΑΗ στη Νάουσα.

Η 1η Μάη αποτελεί παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο αγώνα και θυσίας των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους στην εργασία και τη ζωή. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα των εργαζόμενων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην πανδημία.

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, και ταυτόχρονα, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει και νέα επίθεση στη ζωή, στο εισόδημα, και στα εισοδήματά μας, με αφορμή τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση άφησε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων ξεκρέμαστη, χωρίς κανένα μέτρο στήριξης, παρά μόνο υποσχέσεις σε ένα θολό μέλλον. Αντίθετα, την ίδια στιγμή μοιράζει εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και καναλάρχες για να μας λένε πώς να μένουμε σπίτι, αναλαμβάνοντας την ατομική μας ευθύνη. Τη δική της ευθύνη όμως δεν την έχει αναλάβει.

Δε μένουμε σιωπηλοί αλλά μαχητικοί. Αντλούμε αισιοδοξία από τη δύναμη της οργάνωσης και της κοινής δράσης, μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, από τα ταξικά συνδικάτα, που στάθηκαν αλληλέγγυα στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, στα μπλόκα και στις μεγάλες συγκεντρώσεις. Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, πλάι πλάι με τους εργάτες διεκδικούμε:

Άμεση κάλυψη χαμένου εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους από τις χαμηλές τιμές στο κρέας το Πάσχα. Επιδότηση για την αγορά ζωοτροφών. Ουσιαστική αποζημίωση από τις απώλειες λόγο καταρροϊκού πυρετού με κάλυψη της τιμής των ζώων και αναπλήρωση της απώλειας παραγωγής γάλατος και όχι τα ψίχουλα των 30€/ανά ζώο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Κάλυψη χαμένου εισοδήματος για τους συναδέλφους παραγωγούς που δεν μπορούσαν να πάνε στις λαϊκές αγορές ή σε περιοχές που έκλεισαν οι λαϊκές αγορές και έχουν αποθηκευμένα και αδιάθετα προϊόντα τους.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργάτες γης στις περιοχές και τις καλλιέργειες που έχουν άμεση ανάγκη. Να εξασφαλιστεί η μετακίνηση, η διαμονή, η μεταφορά και η προστασία στην εργασία των εργατών γης σε αυτές τις περιοχές με ευθύνη της κυβέρνησης.

Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.

Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ για τα προηγούμενα χρόνια.

Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.

Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν.

Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.

Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.

Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό και αυτό να γίνει τώρα.

Πληρώσαμε πολλά. Δε θα πληρώσουμε ξανά! Συνεχίζουμε! Θα νικήσουμε!

Έχει διαβαστεί 430 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 908 επισκέπτες και 0 μέλη.