Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Ο ευαίσθητος Πρωθυπουργός

από Η Άλλη Άποψη
Ο ευαίσθητος Πρωθυπουργός

Η ευαισθησία του Πρωθυπουργού ξεκινά και τελειώνει μόνο όταν στην επιφάνεια έρχεται η  κριτική στους δημόσιους διαγωνισμούς και στο μοίρασμα δισεκατομμυρίων μεταξύ λίγων και ισχυρών.

        Ο διαγωνισμός, με μόνο έναν συμμετέχοντα, “συνομιλητή” του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας κυβέρνησης που επιλέγει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της διαφάνειας;

        Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να εξουδετερώσει κάθε φωνή που τολμά να αμφισβητήσει την αδιαφάνεια, όπως έπραξε με τον κ. Σαλμά, αποκαλύπτει την πραγματική της πρόθεση: να συγκαλύψει μια σειρά από κακές πρακτικές στη διαχείριση των δημόσιων συμβάσεων, πρακτικές που εντόπισε και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

        Από την πανδημία ακόμη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφεύγει συστηματικά σε απευθείας αναθέσεις, με τις οποίες το 50% των δημοσίων συμβάσεων και το 75% του συνολικού ποσού πλέον κατευθύνεται χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο.

        Δεν είναι η πρώτη φορά που το αόρατο χέρι της κυβέρνησης επιχειρεί να ρυθμίσει τους δημόσιους διαγωνισμούς με τρόπο φωτογραφικό, οδηγώντας σε μια εικόνα περιορισμένου ανταγωνισμού και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

        ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αποδεδειγμένα έχει πει ψέματα για τα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία στο έγκλημα των Τεμπών, αφού είχε χαρακτηρίσει ως «θεωρία συνωμοσίας» την ύπαρξη εύφλεκτων υλικών, ενώ η ίδια η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους είχε βεβαιώσει πως υπήρχαν τέτοιου είδους υλικά.

        Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, είχε χαρακτηρίσει ως «υπηρεσιακή απόφαση» το διαβόητο «μπάζωμα» των Τεμπών, την οποία ο ίδιος δεν γνώριζε, ενώ υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι επρόκειτο για εντολή που είχε δοθεί απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού.

        Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στην υπόθεση των υποκλοπών. Όπως είχε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης αφήσει να διαρρεύσει, από τις πρώτες μέρες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, το Μέγαρο Μαξίμου δεν γνώριζε τίποτα. Ωστόσο, στο debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εθνικές εκλογές του 2023, ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως οι υποκλοπές συνιστούν «σκάνδαλο» και πως ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής του τρίτου κόμματος της Βουλής των Ελλήνων δεν έπρεπε να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Τα ψέματα και οι ανακολουθίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του δεν εξαντλούνται στα παραπάνω. Αμέτρητα είναι τα ψέματα που έχουν ακούσει οι πολίτες για την Υγεία, την Παιδεία, την ακρίβεια, τη φορολογία κ.ο.κ. Αν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία διαγράφει όσους και όσες ψεύδονται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρινάκη, τότε πολύ σύντομα θα μείνει ακέφαλη.

                                                                                                  Γραφείο τύπου

                                                                                       Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 


Έχει διαβαστεί 496 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 357 επισκέπτες και 0 μέλη.