Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης με την ΠΟΣΕΜ

από Η Άλλη Άποψη
Ο Γιώργος Ουρσουζίδης με την ΠΟΣΕΜ

      Με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπάλληλων Μεταφοράς(ΠΟΣΕΜ), στα διόδια των Μαλγάρων, για το ετήσιο μνημόσυνο των επαγγελματιών οδηγών  που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο τιμόνι, βρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας  Γ. Ουρσουζίδης.

      Οι επαγγελματίες οδηγοί γνωρίζουν καλά τους κινδύνους που εγκυμονεί η δουλειά τους, γι αυτό δεν παραλείπουν κάθε χρόνο να τιμούν τους  εκλιπόντες συναδέλφους τους. Προσέρχονται  με τη σκέψη, ότι οι λόγοι που έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοί τους, δεν εξέλειψαν – υπάρχουν και τους απειλούν.

       Ο αγώνας τους έχει δύο μέτωπα, την επιβίωση, το μεροκάματο,  αλλά  και τις συνθήκες εργασίας / μέτρα ασφάλειας.

        Ο παπά – Γιάννης, ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνο (πρώην οδηγός νταλίκας), νοιώθει καλύτερα από κάθε άλλον την υποχρέωση να ανταποκριθεί στο ιερό καθήκον απόδοσης  της οφειλόμενης τιμής στους εκλιπόντες, αλλά και της νουθεσίας των οδηγών για συνετή οδήγηση και διεκδίκηση βασικών κανόνων για ασφαλή οδήγηση –  σε αυτό  το μήνυμα   στοχεύουμε όλοι.

         Ανταλλάξαμε απόψεις – τα είχαμε ξαναπεί στην επιτροπή της Βουλής – για την ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων της χώρας και πράγματι έτσι έγινε [το 20017 παραδόθηκαν σημαντικά οδικά έργα, ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΕΜΠΩΝ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ(ΠΑΤΡΑ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ (79km)].

         Ωστόσο παραμένουν ανοικτά βασικά ζητήματα του κλάδου:

Έλεγχος του ωραρίου ασφαλούς οδήγησης, η ξεκούραση ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι προς το συμφέρον όλων, και των εταιρειών μεταφοράς και των οδηγών .

Επιδότηση/διευκόλυνση ανανέωσης του ήδη γερασμένου στόλου(18,5 χρόνια στην Ελλάδα – 9 χρόνια στη Γερμανία – 12,5 ο μέσος όρος στην Ε.Ε.)

 Έλεγχος οχημάτων  ως προς τη συντήρηση τους.

 Διευκόλυνση τακτικής αντικατάστασης ως προς τα μέρη του οχήματος που αφορούν στην οδική ασφάλεια (ελαστικά, φρένα κ.λ.π.)

 

       Όλα τα παραπάνω αφορούν,  προφανώς στις εταιρείες μεταφορών και στους οδηγούς,  αλλά και  στην οικονομία της χώρας.

        Ασφαλείς μεταφορές σημαίνει, λιγότερες απώλειες Ζωής, λιγότερα Νοσοκομεία, λιγότεροι Ανάπηροι,  λιγότεροι Βαριά τραυματίες , λιγότεροι Ελαφρά τραυματίες, λιγότερα Ασθενοφόρα.

         Αυτό έγινε κατανοητό από όλους μας και ανανεώσαμε το ραντεβού στην Επιτροπή μας, στη βουλή, ώστε να τεθούν εκ νέου, τα ζητήματα που απομένουν.

      

           Μάλγαρα  22/12/2018                                    Ουρσουζίδης Ν. Γιώργο

Έχει διαβαστεί 427 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 986 επισκέπτες και 0 μέλη.