Τρίτη, 11 Αύγ, 2020

  • Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως
  • Δεκαέξι νέα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Ενα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξεγύμνωμα» των μύθων
  • Κυβερνητική υποκρισία πάνω στο θρήνο και την κατακραυγή
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (10/8)
  • Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊου
Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως1 Δεκαέξι νέα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς2 Ενα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξεγύμνωμα» των μύθων3 Κυβερνητική υποκρισία πάνω στο θρήνο και την κατακραυγή4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (10/8)5 Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η...συνέχεια του κράτους!

Εύβοια 2020: Και ας μην ξεχνάμε ότι "το κράτος έχει συνέχεια", με όποια κυβέρνηση προστατεύει τα προνόμια και τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών και αφήνει ανυπεράσπιστο το λαό στα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές. Περισσότερα

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στο Ν. Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στο Ν. Ημαθίας

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 20/12 στην Ελιά.

Οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια τις «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι:

Στην Περιφέρεια ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, 38 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας ο Ηλίας Ιακωβίδης 34 ετών, από τον Άραχο, βιομηχανικός εργάτης σε χημική βιομηχανία.

Στο Δήμο Βέροιας ο Γιώργος Μελιόπουλος 48 ετών, από τα Ριζώματα, πυροσβέστης. δημοτικός σύμβουλος από το 2011 και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Βέροιας από το 2014.

Στο Δήμο Νάουσας ο Θωμάς Τσουκαλάς, 56 ετών, χειρουργός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στην τοποθέτησή του απεύθυνε κάλεσμα προς τους εργάτες και υπάλληλους, τους πολυάριθμους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες ώστε να σηκώσουν ανάστημα, να βάλουν μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους.

«Είναι κρίσιμο, σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομία κινείται σε ρυθμούς αναιμικής ανάπτυξης και η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται, να σηκώσουμε ανάστημα, να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών.

Να βάλουμε μπροστά τις μεγάλες σύγχρονες ανάγκες μας, για αντιπλημμυρική θωράκιση, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, για ένα ασφαλές τοπικό οδικό δίκτυο. Ακόμα για σχολική στέγη και στήριξη των υποδομών Υγείας, υποδομές Αθλητισμού, την προστασία του περιβάλλοντος. (...) Αυτές ακριβώς οι σύγχρονες ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, οι μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς ήταν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Θα είναι και στο επίκεντρο της προσοχής μας όλο το επόμενο διάστημα. (...)

Το βασικό κριτήριο λοιπόν για την αξιολόγηση του κάθε συνδυασμού και υποψηφιότητας και στην ΠΚΜ είναι πώς τοποθετείται στο καθοριστικό ζήτημα "ανάπτυξη από ποιον και για ποιον», πώς τοποθετείται στην προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων, πώς τοποθετείται απέναντι στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και στις ελλείψεις σε καθοριστικές υποδομές και τομείς που επηρεάζουν καθοριστικά το επίπεδο ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και στην Περιφέρειά μας.

Πάνω από όλα αν στηρίζει μια πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο μας, η οποία προϋποθέτει ριζικές ανατροπές σε επίπεδο εξουσίας, οικονομίας και κοινωνίας. Ριζικές αλλαγές και ανατροπές που θα επιτρέψουν να αξιοποιηθούν πραγματικά οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και εδώ στην ΠΕ Ημαθίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικά στη χώρα μας. Γιατί μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία που θα μετατρέψει σε κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής στους βασικούς κλάδους της οικονομίας και θα οργανώσει παραγωγικούς συνεταιρισμούς στην ύπαιθρο, μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ανάπτυξη που στο επίκεντρό της θα έχει την κάλυψη των μεγάλων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. (..)

Θα δώσουμε τη μάχη στους δήμους, στα χωριά, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός μας. Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας, να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στο δίκιο μας, να οργανώσουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας.

Αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να στηρίξουμε, να προβάλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας, στην πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και όσων την προωθούν και τη στηρίζουν. Και πιστεύουμε ότι σε αυτόν το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε με αρκετούς άλλους συναγωνιστές, άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα και αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στους δήμους, τις κοινότητες, την Περιφέρεια».

Ο Γιώργος Μελιόπουλος στην τοποθέτησή του ανέδειξε το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και την προσπάθεια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη μία να βάλει εμπόδια σε όλες τις αποφάσεις που πρόσθεταν νέα βάσανα στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, από την άλλη να προτείνει μέτρα ελάφρυνσής τους.

«Μια σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων έχουν "μετατρέψει" δήμους και περιφέρειες σε μακρύ χέρι του κράτους και στήριγμά του στην υλοποίηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων».

Κάποια από τα παραδείγματα που έδωσε ήταν: «Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου όπως του βιολογικού καθαρισμού, της μεταφοράς των απορριμμάτων, παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου σε ΠΑΕ. Επιβολή οποιουδήποτε είδους φοροχαρατσιού και δημοτικού τέλους δίνει ο  νόμος τη δυνατότητα να επιβληθεί, κλείσιμο παιδικών σταθμών, συγχωνεύσεις σχολείων, αποδοχή της διαγραφής των παρακρατηθέντων πόρων από την ΤΔ. Ελλείψεις σε προσωπικό σε όλους σχεδόν τους τομείς και τις υπηρεσίες των δήμου».

Και συνέχισε: «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" αντιταχθήκαμε και σταθήκαμε απέναντι σε όλα τα παραπάνω υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για την οποία εκλεχτήκαμε: Να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας και όχι να είμαστε υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Προτείναμε και δεν έγινε αποδεκτά την κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, των διάφορων συνδρομών των δημοτών για υπηρεσίες των δήμων, την κατάργηση ή μείωση ανάλογα με την περίπτωση δημοτικών τελών και φοροχαρατσιών, την πρόσληψη μόνιμου ιατρού Εργασίας για τους εργαζόμενους στο δήμο.

Αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών όπως η εγκατάλειψη παιδικών χαρών, χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στα χωριά και στην πόλη του δήμου μας, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελλιπή πυροπροστασία, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση σχολικών κτιρίων κλπ. Αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης για να προχωρήσουν έργα όπως το δημοτικό κολυμβητήριο, καινούριοι παιδικοί σταθμοί, ανακαινίσεις σχολείων.

Σταθήκαμε δίπλα σε κινητοποιήσεις εργαζομένων όπως των σχολικών καθαριστριών των εργαζομένων στη "Βοήθεια στο Σπίτι", εργαζόμενων που απολύθηκαν από το δήμο, αγροτών για να μην περάσουν σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο νερό άρδευσης, μικροεπαγγελματιών που νοικιάζουν κυλικεία του δήμου για να μειωθούν τα υπέρογκα ενοίκια, των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο του δήμου μας».

Κλείνοντας έθεσε το πραγματικό δίλημμα των δημοτικών εκλογών ως εξής: «Δήμαρχος υπηρέτης των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων ή δήμαρχος που μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης θα παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Ο Θωμάς Τσουκαλάς τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα του λαού με στόχο μια πραγματικά «όμορφη πόλη».

«Για εμάς όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς φτώχεια, χωρίς ανέργους, ανασφάλιστους, με τη νεολαία να οικοδομεί τη ζωή της όπως θέλει και το δικαιούται, χωρίς εξαρτήσεις και ναρκωτικά. Έχουμε προτάσεις για το πιο μικρό και το πιο μεγάλο πρόβλημα της ζωής και της λειτουργίας της πόλης. Θα συμπαραταχθούμε, θα είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, σ’ αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια στους πλειστηριασμούς, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους λαϊκούς φορείς και συλλόγους ώστε να αντιπαλέψουμε τους κυβερνώντες που συνθλίβουν το λαό για να σώσουν το κεφάλαιο».

Τέλος ο Ηλίας Ιακωβίδης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τι θέλουμε, λοιπόν; Δήμους που θα υπερασπίζουν τα συμφέροντα των δημοτών, των λαϊκών νοικοκυριών. Δήμους που θα γίνουν ορμητήρια υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων και θα μάχονται κατά της ανεργίας και της εμπορευματοποίησης βασικών κοινωνικών αναγκών όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός. (...)

Αναρωτιέμαι. Υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα στην Αλεξάνδρεια; Αντισεισμική θωράκιση; Προστασία της υγείας των δημοτών; Διότι οι δομές Υγείας στο δήμο είναι κι ένα ζήτημα που καίει την περιοχή μας. Το Κέντρο Υγείας είναι αρκετό να εξυπηρετήσει πληθυσμιακά, αλλά και λόγω απόστασης από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες και χωριά, τους δημότες;

Αυτά τα ερωτήματα τα θέτω σε κάθε προβληματισμένο δημότη δίνοντάς του ώθηση να πάρει την απόφαση και να συσπειρωθεί μαζί μας διότι έχουμε ακριβώς τις ίδιες αγωνίες. Τονίζουμε λοιπόν ότι λύση υπάρχει, διέξοδος υπάρχει, βήμα για να μιλήσει πια ο λαός υπάρχει και όλα αυτά βρίσκονται στη "Λαϊκή Συσπείρωση", γιατί πολύ απλά θα είναι ο συνδυασμός που θα δώσει την ώθηση στο λαϊκό κίνημα, για τον αγώνα απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα και τη στήριξη των λαϊκών συμφερόντων».

(Πρόκειται για Δελτίο Τύπου της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ)

Έχει διαβαστεί 148 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 11 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 155 επισκέπτες και 0 μέλη.