Τρίτη, 23 Ιούλ, 2019

  • Τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
  • Δήμος Βέροιας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 22 Σεπτεμβρίου 2019)
  • Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα σημεία που υπογραμμίζει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας
  •  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
  • «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» από το Θεσσαλικό Θέατρο στη Νάουσα
  • Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ
Τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας1 Δήμος Βέροιας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 22 Σεπτεμβρίου 2019)2 Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα σημεία που υπογραμμίζει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας3  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ4 «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» από το Θεσσαλικό Θέατρο στη Νάουσα5 Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οικονομική βοήθεια για σπουδές παιδιών του Σπιτιού της Βεργίνας

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Η «Μακεδονική Διακονία» είναι μία χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 από το ζεύγος Χάϊκ και Βούλας Ραστούνι με σκοπό να βοηθήσει παιδιά σε ανάγκη ή ορφανά, ευπαθή άτομα, πρόσφυγες κλπ των βαλκανικών χωρών. Μεταξύ της παρεχόμενης βοήθειας περιλαμβάνεται η παροχή κινήτρων για την εκπαίδευση παιδιών, ώστε αυτά , αφού λάβουν τα απαραίτητα εφόδια, να γίνουν ανεξάρτητοι και αξιοπρεπείς πολίτες, χρήσιμοι στις οικογένειές τους και στην κοινωνία.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, επισκέφθηκε το Σπίτι της Βεργίνας η κυρία Βούλα Ραστούνι, συνοδευόμενη από το ζεύγος Χάρη και Τζοάννας Αναστασίου. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τις Διευθύντριες των Σπιτιών κυρίες Νιώπα και Καραβασίλη, καθώς και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού για το συντελούμενο έργο και τις ανάγκες των παιδιών. Η κυρία Ραστούνι ανέπτυξε την λογική λειτουργίας της Οργάνωσης που διευθύνει και αναφέρθηκε στο δικό της έργο. Κατόπιν ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα επιβοήθησης κάποιων παιδιών μετεφηβικής ηλικίας που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση προκειμένου να σπουδάσουν.

Προτάθηκαν σε πρώτη φάση δύο παιδιά που είναι έτοιμα να σπουδάσουν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας-Τμήμα Μηχανολόγων το ένα και στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ-Τμήμα Ηλεκτρολόγων το δεύτερο. Η κυρία Ραστούνι υποσχέθηκε να αναλάβει η Οργάνωσή της την οικονομική βοήθεια αυτών των παιδιών, που προέρχονται από μακρά φιλοξενία στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, είναι ορφανά και έχουν επιδείξει επιμέλεια και διάθεση να αναλάβουν τις τύχες της ζωής τους στα χέρια τους.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαρίστησε θερμά την κ. Βούλα Ραστούνι, εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Οργανισμού για την μεγαλειώδη φιλάνθρωπη χειρονομία της και την διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία που αρχίζει θα έχει αποτελέσματα και ανάλογη συνέχεια.

 

Έχει διαβαστεί 120 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 125 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά