Δευτέρα, 18 Νοέ, 2019

  • Βέροια: Ν΄ αλλάξει ο τρόπος εορτασμού του Πολυτεχνείου!
  • Ν’ αξιοποιηθεί!
  • Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στον Άγιο Γεώργιο
  • ΕΚΤΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΤΑ”
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 577)
  • Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Βέροια: Ν΄ αλλάξει ο τρόπος εορτασμού του Πολυτεχνείου!1 Ν’ αξιοποιηθεί!2 Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στον Άγιο Γεώργιο3 ΕΚΤΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΤΑ”4 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 577)5 Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οικονομική βοήθεια για σπουδές παιδιών του Σπιτιού της Βεργίνας

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Η «Μακεδονική Διακονία» είναι μία χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 από το ζεύγος Χάϊκ και Βούλας Ραστούνι με σκοπό να βοηθήσει παιδιά σε ανάγκη ή ορφανά, ευπαθή άτομα, πρόσφυγες κλπ των βαλκανικών χωρών. Μεταξύ της παρεχόμενης βοήθειας περιλαμβάνεται η παροχή κινήτρων για την εκπαίδευση παιδιών, ώστε αυτά , αφού λάβουν τα απαραίτητα εφόδια, να γίνουν ανεξάρτητοι και αξιοπρεπείς πολίτες, χρήσιμοι στις οικογένειές τους και στην κοινωνία.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, επισκέφθηκε το Σπίτι της Βεργίνας η κυρία Βούλα Ραστούνι, συνοδευόμενη από το ζεύγος Χάρη και Τζοάννας Αναστασίου. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τις Διευθύντριες των Σπιτιών κυρίες Νιώπα και Καραβασίλη, καθώς και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού για το συντελούμενο έργο και τις ανάγκες των παιδιών. Η κυρία Ραστούνι ανέπτυξε την λογική λειτουργίας της Οργάνωσης που διευθύνει και αναφέρθηκε στο δικό της έργο. Κατόπιν ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα επιβοήθησης κάποιων παιδιών μετεφηβικής ηλικίας που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση προκειμένου να σπουδάσουν.

Προτάθηκαν σε πρώτη φάση δύο παιδιά που είναι έτοιμα να σπουδάσουν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας-Τμήμα Μηχανολόγων το ένα και στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ-Τμήμα Ηλεκτρολόγων το δεύτερο. Η κυρία Ραστούνι υποσχέθηκε να αναλάβει η Οργάνωσή της την οικονομική βοήθεια αυτών των παιδιών, που προέρχονται από μακρά φιλοξενία στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, είναι ορφανά και έχουν επιδείξει επιμέλεια και διάθεση να αναλάβουν τις τύχες της ζωής τους στα χέρια τους.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαρίστησε θερμά την κ. Βούλα Ραστούνι, εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Οργανισμού για την μεγαλειώδη φιλάνθρωπη χειρονομία της και την διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία που αρχίζει θα έχει αποτελέσματα και ανάλογη συνέχεια.

 

Έχει διαβαστεί 131 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 10 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 81 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά