Παρασκευή, 18 Οκτ, 2019

  • Απάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα σε ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
  • Ανένδοτος από το SOS Βέρμιο για το αιολικό στον 'Τρούλο'
  • Μαυρέτα Λενικάκη : «Ο χορός είναι ζωή!»
  • Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μ. Βορίδη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ
  • Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού εκπροσώπησε τον Δήμο Νάουσας σε άσκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ:Όχι σε ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας . Φραστική καταδίκη της Τουρκίας
Απάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα σε ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας1 Ανένδοτος από το SOS Βέρμιο για το αιολικό στον 'Τρούλο'2 Μαυρέτα Λενικάκη : «Ο χορός είναι ζωή!»3 Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μ. Βορίδη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ4 Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού εκπροσώπησε τον Δήμο Νάουσας σε άσκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας5 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ:Όχι σε ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας . Φραστική καταδίκη της Τουρκίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής!

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης (και σε τοπικό επίπεδο) της πολιτικής ζωής. Για παράδειγμα τα τοπικά ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Το ίδιο ισχύει και για τα δημοσιεύματα (άρθρα, σχόλια, ρεπορτάζ) των ΜΜΕ. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πολιτικά και όχι με μηνύσεις και αγωγές.

Τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή τη σχετική συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31/10 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας.

Αιτία η μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Γιάννη Παπαγιάννη, σχετική με τους κινδύνους που εγκυμονεί η συλλειτουργία Γυμνασίου-Λυκείου στο καινούργιο σχολείο στα Γιοτζαλίκια, καθώς, κατά την άποψή του, βρίσκει πρόσφορο έδαφος το μπούλιγκ, αλλά και η γειτνίαση του σχολείου με οίκους ανοχής. Στην αρχή διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, , κείμενο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης, το οποίο δηλώνει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη λειτουργία του καινούργιου σχολείου. Ο Γ Παπαγιάννης δήλωσε πως το κείμενο που κατέθεσε δεν αναφερόταν σε πρόσωπα, αλλά σε πραγματικά περιστατικά.«Πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας από πριν, πριν συμβεί κάτι. Δεν υπηρετούμε συμφέροντα, αλλά αξίες» πρόσθεσε.

Πάνω στο ίδιο θέμα, ο Νίκος Μπέκης εξέφρασε τη δυσφορία του, γιατί ορίστηκε ως μάρτυρας εν αγνοία του από τον Γ. Παπαγιάννη, αλλά προπαντός τη διαφωνία του να πηγαίνουν πολιτικά ζητήματα, που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Δικαιοσύνη. «Η κατάσταση στα δύο σχολεία που συλλειτουργούν μπορεί να μην είναι ιδανική, σαφώς όμως είναι πολύ καλύτερη από την προϋπάρχουσα» σημείωσε με βάση και την πολύχρονη πείρα του ως εκπαιδευτικός. Τη διαφωνία τους με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής εξέφρασαν ακόμη Ζήσης Πατσίκας, αλλά και  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με εξαίρεση, όπως είπε, την περίπτωση να θίγεται  βάναυσα η προσωπική αξιοπρέπεια του (αναφερόμενος σε άλλη υπόθεση που υπάρχει) .Την απορία του γιατί η μηνυτήρια αναφορά επανέρχεται σε ένα θέμα το οποίο έχει ξανασυζητηθεί από το ΔΣ παλιότερα, (τη συλλειτουργία), και μάλιστα στην ακαταλληλότητα του χώρου, αφού εγκρίθηκε ο χώρος και η συλλειτουργία από το Υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης καταλήγοντας: «Θεωρώ αβάσιμη τη  δημιουργία θέματος».

Ας ελπίσουμε τελικά το όλο ζήτημα να λήξει εδώ και να μην έχουμε συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες...

Έχει διαβαστεί 165 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 23 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 116 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά