Τρίτη, 21 Απρ, 2026

  • Έλον Μασκ πες αλεύρι, ο Μαρξ σε γυρεύει
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση σήμερα στη Βέροια
  • Κατουρημένα Συγχαρητήρια
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΪΔΩΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ  ΤΖΗΚΑ:ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • Για την επέτειο της επιβολής της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967
Έλον Μασκ πες αλεύρι, ο Μαρξ σε γυρεύει1 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση σήμερα στη Βέροια2 Κατουρημένα Συγχαρητήρια3 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΪΔΩΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ  ΤΖΗΚΑ:ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ4 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ5 Για την επέτειο της επιβολής της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 19676

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο DNA του συστήματος

Όσο βαθαίνουν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, τόσο ξεδιαλύνουν οι πραγματικές αιτίες, που βρίσκονται στη σύμφυση του κράτους και των μηχανισμών του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.Στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους και για τη θωράκιση της εξουσίας του, το κεφάλαιο δεν διστάζει μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα, αξιοποιώντας κάθε «νόμιμο» ... Περισσότερα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

από Η Άλλη Άποψη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους συναδέλφους που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλες δομές μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι εφιαλτικά.

1ο σενάριο: Να ακολουθηθεί το απαράδεκτο μοτίβο των σχολικών καθαριστριών. Δηλαδή να προσλαμβάνονται με προκήρυξη κάθε Σεπτέμβρη, να απολύονται κάθε 31/7 της επόμενης χρονιάς και τον Αύγουστο να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας.

2ο σενάριο, μάλιστα αυτό το σενάριο είναι και στο προσχέδιο νόμου: Οι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα μέσα από έναν ηλεκτρονικό γενικό κατάλογο υποψηφίων που θα δημιουργήσει η ΕΕΤΑΑ Α.Ε κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος και εφόσον κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με το ΠΔ 85/2022. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος υποψηφίων δεν μπορεί να ισχύει για περισσότερο από 2 χρόνια, μετά θα καταρτίζεται νέος.  Οι συμβάσεις θα είναι 8μηνης ή 11μηνης διάρκειας, πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης. Η μισθοδοσία των εργαζομένων θα εξαρτάται αποκλειστικά από τα voucher, με τις προσλήψεις να γίνονται τον Νοέμβριο εφόσον καταφέρουν να αναμορφωθούν οι προϋπολογισμοί των δήμων και υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις από τα voucher.

Η στόχευση της κυβέρνησης είναι σαφής, να μειώσει παραπέρα το κόστος για την λειτουργία των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών, και να χρηματοδοτήσει τους πολέμους και των εξοπλισμό τους . Αντί να φροντίζει για σύγχρονες, υψηλού επιπέδου δωρεάν ασφαλείς δομές και υπηρεσίες στην προσχολική αγωγή, με τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά, αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις προσωπικού, επιθυμεί να μετακυλήσει το κόστος για τη λειτουργία τους στους ίδιους τους εργαζόμενους και στους γονείς. Το ίδιο συμβαίνει  για τις υπόλοιπες δομές που η χρηματοδότηση τους λήγει το 2029.

Η απάντηση μας είναι μια.

*Δεν θα πληρώσουμε εμείς τους πολέμους και τα κέρδη τους.

*Εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση για να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε    

  αόριστου  χρόνου!

*Τώρα ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να δείξουμε τη δύναμη μας,    

   να σημάνει γενικός ξεσηκωμός σε κάθε υπηρεσία.

* Τώρα πρέπει να παλέψουμε όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους να καταργηθούν   

   όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας στους δήμους. Ώστε όλοι να έχουμε μόνιμη και  

   σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς.

 

 

 

     Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος μας αφορούν όλους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 103 στο σημείο που μιλάει για την μονιμότητα, ούτε είναι τυχαίες οι διάφορες διαρροές της.

   Κλιμακώνουμε με την συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η του ΜΑΗ ενώνοντας τη φωνή μας και τη δύναμη μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συνεχίζουμε με την συμμετοχή μας στη μεγάλη απεργία όλου του δημόσιου τομέα στις 13 του Μάη.

 

Απαιτούμε

Ø    Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με ενισχυμένη κρατική χρηματοδότηση.

Ø    Κατάργηση του νόμου Βορίδη αλλά και όλων των νόμων που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ø    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ø    Αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%. Επαναφορά τώρα του 13ου και 14ου μισθού.

 

Έχει διαβαστεί 31 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 327 επισκέπτες και 0 μέλη.