Σάββατο, 29 Φεβ, 2020

  • Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Documento»
  • Ενίσχυση των δυνάμεων σε Έβρο και νησιά για τη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας
  • ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αυξάνει τη διεθνή απειλή σε «πολύ υψηλό» επίπεδο
  • Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις απειλές
  • Υστερία για τον κορονοϊο αλλά οι αιτίες στο παρασκήνιο…
  • Προς τις Δημοτικές Αρχές Ημαθίας σχετικά με τον κορονοϊό
Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Documento»1 Ενίσχυση των δυνάμεων σε Έβρο και νησιά για τη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας2 ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αυξάνει τη διεθνή απειλή σε «πολύ υψηλό» επίπεδο3 Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις απειλές4 Υστερία για τον κορονοϊο αλλά οι αιτίες στο παρασκήνιο…5 Προς τις Δημοτικές Αρχές Ημαθίας σχετικά με τον κορονοϊό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ»: Κάλεσμα από την ΕΡΑ Π.Ε Ημαθίας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ»: Κάλεσμα από την ΕΡΑ Π.Ε Ημαθίας

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απέδειξε τους δύο μήνες της διακυβέρνησής της, πως αποτελεί ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων, τεχνοκρατικών  και ακροδεξιών στελεχών που έχουν σκοπό να πλήξουν βάναυσα τα εργασιακά, ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα να συρρικνώσουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.ά.). Σ’ αυτό το πρώτο διάστημα η κυβέρνηση κατήργησε το «βάσιμο» λόγο για την αιτιολόγηση απολύσεων εργαζομένων από την εργοδοσία, επιβάλει την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οδηγεί στον αποκλεισμό της πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε ανασφάλιστους πολίτες και πρόσφυγες, δείχνοντας την «ετοιμότητά» της για τις επιθέσεις που ετοιμάζει απέναντι στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, η καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ με απευθείας διορισμό, την οποία κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, η τοποθέτηση επικεφαλής στην ΕΥΠ που δεν διαθέτει καν τα τυπικά προσόντα και η πολιτική πλέον κάλυψη μόλις πριν μερικές μέρες με την αλλαγή του νόμου για να μπορεί νόμιμα να είναι επικεφαλής της ΕΥΠ άνθρωπος χωρίς τυπικά προσόντα για διορισμό στο δημόσιο ως Π.Ε.- δίνοντάς του τη δυνατότητα μάλιστα να τοποθετεί «συνδέσμους»-τοποτηρητές  της ΕΥΠ σε δημόσιους οργανισμούς!, η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μ. Μαξίμου με διπλασιασμό σε αριθμό και αμοιβή μετακλητών υπαλλήλων, η επιλογή διευθυντή της ΕΡΤ που χαιρέτιζε τις δηλώσεις Χρυσαυγιτών, αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως το «επιτελικό» κράτος της κυβέρνησης της Ν.Δ. μεταφράζεται σ’ ένα αυταρχικό κομματικό κράτος παλιάς κοπής. 

Στο πεδίο της     Εκπαίδευσης η πολιτική της κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα πως θα επιδιώξει ν’ αποδομήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, στοχεύοντας στην συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, στη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και στην επαναφορά της αξιολόγησης-χειραγώγησης καθώς και επαναφορά πρόθυμων στελεχών για να την εφαρμόσουν. Από τις πρώτες κιόλας μέρες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

Ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν στο άμεσο μέλλον μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή, παρά τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ανέστειλε την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε δεκατρείς δήμους.

Δήλωσε πως θα ετοιμαστεί νέος νόμος για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών προφανώς στη λογική του νεοφιλελεύθερου δόγματος με την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την αυθαίρετη ποσοτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με όρους ανταγωνισμού, ασφυκτικού ελέγχου και τιμωρητικής προοπτικής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι πρώτα τα σχολεία θα μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης και έπονται οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση, επαναφορά δηλαδή στη γραμμή του Π.Δ. 152.

Κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο μεθοδεύοντας την πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου, την αλλοίωση του ρόλου τους ως Πανεπιστήμια, με απώτερο σκοπό την μετατροπή τους σε Ιδρύματα επαγγελματικών σχολών που θα λειτουργούν υπό ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως η αγορά επιτάσσει.

Πάγωσε όλες τις διαδικασίες επιλογής των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΕΑ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη αλλαγή του  ν.4547/2018

Ανέστειλε τη λειτουργία διετών προγραμμάτων των Πανεπιστημίων, όπου θα μπορούσαν  να φοιτήσουν δωρεάν 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.

Απομάκρυνε την Έρευνα & Τεχνολογία από την Ανώτατη Εκπαίδευση, μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες στο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποσυνδέοντας τον ακαδημαϊκό και δημόσιο χαρακτήρα της έρευνας.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί σε όλα τα επίπεδα μια βαθιά συντηρητική και νεοφιλελεύθερη πολιτική. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, αλλά και ανένταχτοι συνάδελφοι του εκπαιδευτικούς κινήματος που τοποθετούμαστε στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, στον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο κατανοούμε πως μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας. Εισερχόμαστε σε μια νέα φάση όπου η πολιτική κατεύθυνση στα εργασιακά δικαιώματα και στους νευραλγικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους, όπως της Παιδείας, θα είναι επιθετική και αντιδραστική από την πλευρά της κυβέρνησης. Συνεπώς η δική μας ευθύνη είναι η σύγκλιση, η συνεννόηση και η ενωτική σύμπραξη δυνάμεων με σταθερή πυξίδα τις θέσεις και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, ώστε να αντιπαλέψουμε σε όλα τα μέτωπα τις πολιτικές λιτότητας, τις πολιτικές που θα επιδιώξουν τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Σχολείου και τις προσπάθειες συντηρητικοποίησης της κοινωνίας.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη και ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει το πρώτο ηχηρό και μαζικό μήνυμα από το εργατικό κίνημα.

 

Έχει διαβαστεί 39 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΔ 3-4 μποφόρ

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

Δυνατοί άνεμοι
Δυνατοί άνεμοι
Θερμοκρασία 2 ως 12 °C
Άνεμος Β 3-7 μποφόρ

Κυριακή, 01 Μαρτίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 86 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά