Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ1 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ2 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου3 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια4 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου5 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Η συνεχιζόμενη εδώ και 5 χρόνια ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, Τουρκίας, Ισραήλ και των μοναρχιών του Κόλπου στη Συρία, έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους,  ενώ στην εξαθλίωση και στην προσφυγιά εκατομμύρια άλλους. Η επέμβαση αυτή περνά τώρα σε μια νέα φάση, της πιο φανερής εμπλοκής του ΝΑΤΟ και της προετοιμασίας πιθανών χερσαίων επιχειρήσεων.

Γίνεται φανερό πως η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση, άλλαξε τα δεδομένα σε στρατιωτικό επίπεδο, γι' αυτό και το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην περιοχή, μεταξύ άλλων μεταφέροντας μια ναυτική αρμάδα στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Αυτοί που δημιούργησαν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, τώρα το επικαλούνται για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή.

 Καμία ευαισθησία δεν έχουν για τους λαούς και το δράμα που περνάνε. Ενδιαφέρονται μόνο για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, την εξασφάλιση γεωστρατηγικών θέσεων, τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, των μεριδίων των αγορών, καθώς και την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην περιοχή.

Το κύμα Προσφύγων στην Ελλάδα  είναι πρόβλημα που προέκυψε και ενισχύεται από αυτούς τους  ιμπεριαλιστικούς πολέμους, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Από τις επεμβάσεις τους  σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη. Σήμερα ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και της πολιτικής της ΕΕ εγκλωβίζονται μαζικά χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Με πρόσχημα το Προσφυγικό η αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ με ναυτική δύναμη στο Αιγαίο, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, συνδέεται με τους οξυνόμενους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δεδομένου, ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα κράτη-μέλη του, η στρατιωτική παρουσία του στο Αιγαίο στην ουσία, ενισχύει τις επικίνδυνες βλέψεις της Τουρκίας για γκριζάρισμα του Αιγαίου. Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ όπως και η ΕΕ όχι μόνο δεν βγάζουν κουβέντα, αλλά παρέχουν και ασυλία για τις συστηματικές παραβιάσεις από την Τουρκία χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Καλούμε σε λαϊκή ετοιμότητα για να αποτρέψουμε την εμπλοκή της χώρας μας σε νέα ιμπεριαλιστικά μακελειά.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! - Όχι στη μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟικό "ορμητήριο".- Όχι στην υποκρισία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ!- Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Έχει διαβαστεί 582 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 736 επισκέπτες και 1 μέλος.