Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

 • Η κατσαρόλα …και η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο…
 • Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»
 • Πασαρέλα...
 • «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
 • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
 • ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
Η κατσαρόλα …και η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο…1 Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»2 Πασαρέλα...3 «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή4 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...5 ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και «ιστορίες για αγρίους»

από Η Άλλη Άποψη

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι με το νέο μισθολόγιο «ξεπαγώνει» μετά από χρόνια τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και ότι με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει μια πορεία ανάκτησης των απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα καμιά προοπτική ανάκαμψης των μισθών δεν υπάρχει, με αφετηρία το νέο μισθολόγιο . Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με τέτοια τεχνάσματα να συντηρήσει φρούδες προσδοκίες σε ένα τμήμα των εργαζομένων.

Α) Ένας δημόσιος υπάλληλος, με τα μέχρι τώρα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει χάσει πάνω από έξι μισθούς το χρόνο. Συγκεκριμένα, δυο μισθούς από την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, δυο μισθούς από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων κρατήσεων και δυο μισθούς από τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση.

Β)  Επίσης η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά., μείωσαν παραπέρα την μισθολογική ικανότητα των εργαζομένων.

Γ) Οι υποτιθέμενες αυξήσεις είναι υποτυπώδεις μιας και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016, καθώς και το μεσοπρόθεσμο του 2015,  προβλέπει «μισθολογικές δαπάνες» μειωμένες κατά 18,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

 Δ) Οι «αυξήσεις» που διαλαλεί η κυβέρνηση, συνιστούν «πάγωμα» των μισθών μερικά ευρώ πιο πάνω από το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα. Αφού η μισθολογική εξέλιξη με βάση τα κλιμάκια παραμένει στην πραγματικότητα αδρανής για τέσσερα ακόμα χρόνια. Μετά την ενεργοποίησή της, προβλέπεται η χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε τρία αντί για δυο χρόνια που ήταν μέχρι τώρα.

Ε)  Οι «αυξήσεις» που λέει ότι δίνει η κυβέρνηση και οι οποίες κυμαίνονται από μερικά ευρώ μέχρι το πολύ 170 ευρώ σε ορισμένες ελάχιστες κατηγορίες εργαζομένων, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, θα δοθούν σε ετήσιες «δόσεις» και σε βάθος τετραετίας, που σημαίνει ότι θα εξανεμιστούν μονομιάς. Αντίστροφα, οι μειώσεις που προβλέπονται για άλλες κατηγορίες εργαζομένων μπορεί να μην εκφραστούν τώρα στην τσέπη (με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς»), αλλά συμψηφίζονται με μελλοντικές αυξήσεις που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος όταν και αν «ξεπαγώσουν» τα κλιμάκια.

 ΣΤ) Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης, μια σειρά επιδόματα που δίνονταν έως τώρα και τα οποία είτε αφαιρούνται, είτε δρομολογείται η περικοπή τους.

 Ζ)  Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση κάνει το «άλμα», επαληθεύοντας  ότι στόχευση της είναι η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα, που με τη σειρά της θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Η) Για κερασάκι στην τούρτα, με το νέο μισθολόγιο πριμοδοτείτε η «θέση ευθύνης» και προβλέπονται προκλητικές αυξήσεις για τα διευθυντικά - διοικητικά στελέχη, που συνιστούν κρίκους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από το μηχανισμό της κρατικής διοίκησης.

 Επομένως, με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια για την κυβέρνηση: -Κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς. -Νομιμοποιεί την αξιολόγηση από την πίσω πόρτα, συνδέοντάς την με το μισθό. -Αυξάνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους και δημιουργεί προσδοκίες στους δημοσίους υπαλλήλους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

 -Ανταμείβει τα ανώτερα κλιμάκια της κρατικής υπαλληλίας για να κάνουν με μεγαλύτερη αποδοτικότητα τη δουλειά τους.

  Όλα τα άλλα που περιέχονται στην κυβερνητική προπαγάνδα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων...

                                                                                  

 

Έχει διαβαστεί 241 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 1 μέλος.