Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ1 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα2 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ3 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη4 Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα5 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Αγωνιστικός ξεσηκωμός για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό απαιτεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα μας χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη, ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών δίνουμε αγωνιστική απάντηση απαιτώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί από τα εργατικά σωματεία και διοργανώνουμε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της απεργίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επιχειρεί την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των κατακτήσεών μας. Υλοποιεί τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή από τους 222 βουλευτές και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που μας αφανίζουν και μας οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.

Είπε ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών όταν συναντήθηκε μαζί τους στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα χαράτσι και επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση στη Βουλή το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τους αγρότες και κτηνοτρόφους ορίζεται σε 20% από την 1.1.2022 αυξανόμενο σταδιακά από την 1.7.2015.

Από 1.7.2015 έως 31.12.2016 το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου κύριας σύνταξης αυξάνεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται σε ποσοστό 10%.

Από 1.1.2017 καταργούνται οι ασφαλιστικές κατηγορίες και το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Το κατώτατο ασφαλιστέο μηνιαίο εισόδημα ορίζεται ως το ποσό που αναλογεί στο 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Σήμερα ο κατώτερος μισθός είναι 586 ευρώ το μήνα από το οποίο προκύπτει κατώτερο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα για τους αγρότες το ποσό των 4.922 ευρώ.

Από 1.1.2017 και έως 31.12.2017 το ποσοστό των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%.

Για το διάστημα από 1.1.2018 και έως 31.12.2018 το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται σε ποσοστό 16%, από 1.1.2019 και έως 31.12.2019 αυξάνεται σε ποσοστό 18%, από 1.1.2020 και έως 31.12.2020 διαμορφώνεται σε ποσοστό 19%, από 1.1.2021 και έως 31.12.2021 διαμορφώνεται σε ποσοστό 19.5% και από 1.1.2022 και εντεύθεν διαμορφώνεται στο τελικό ποσοστό 20%.

Σε αυτά τα ποσοστά πρέπει να προστεθεί ποσοστό 6.95% για ασφάλιση Υγείας και ποσοστό 0.25% για την αγροτική εστία. Συνεπώς σε όλα τα ποσοστά που αναφέρει το νομοσχέδιο προστίθεται επιπλέον ποσοστό ασφάλισης 7.20% και έτσι η τελική ασφαλιστική εισφορά διαμορφώνεται το 2022 σε ποσοστό 27.20% επί του φορολογητέου εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων. Για παράδειγμα με 10.000 ευρώ φορολογητέο ετήσιο ατομικό εισόδημα ο αγρότης θα πληρώσει 2.720 ευρώ ως ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ.

Με τα πολυήμερα μπλόκα αγωνιστικά διεκδικήσαμε και απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης και αν φτάσει στη Βουλή να μην ψηφιστεί.

Καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές Υγείας όπως προβλέπει το νομοσχέδιο σε ποσοστό 6.95%. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στο λαό.

Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να παρέχεται σε όλους ασφαλιστική κάλυψη για την Υγεία.

Να μην ισχύσει η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

Συντάξεις στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Καμιά περικοπή στις ήδη χαμηλές συντάξεις. Να δίνονται συντάξεις αξιοπρέπειας.

Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της όποτε και να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο-λαιμητόμο. Αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση στη 48ωρη απεργία και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!».

 

Έχει διαβαστεί 484 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 388 επισκέπτες και 0 μέλη.