«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας, με σκοπό να διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Οι κάτοικοι του Δήμου αγκάλισαν το πρόγραμμα της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ) που ξεκίνησε τον Ιούνιο και κατάφεραν έως το τέλος του έτους να συγκεντρωθούν 45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ), τα οποία θα κατέληγαν, αν δεν ακολουθούσαν το δρόμο της επανάχρησης και ανακύκλωσης, σε χώρους υγειονομικής ταφής αυξάνοντας την ποσότητα των αποβλήτων που καταλήγουν σε ταφή και κατά επέκταση το κόστος της διάθεσης.
Η εφαρμογή του προγράμματος αποδεικνύει στην πράξη την αξία της επανάχρησης και δίνει νόημα στο σύνθημα «ότι δεν είναι χρήσιμο για σένα είναι χρήσιμο για κάποιον συνάνθρωπο σου».
Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια και ας μη ξεχνάμε πως «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο….»