Πέμπτη, 03 Δεκ, 2020

  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Παρέμβαση για την ένταση της καταστολής την περίοδο της πανδημίας
  • Ζητούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαντήσεις!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/12
  • Φωτιά και λάβρα
  • Ανέβηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων
  • Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Παρέμβαση για την ένταση της καταστολής την περίοδο της πανδημίας1 Ζητούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαντήσεις!2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/123 Φωτιά και λάβρα4 Ανέβηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων 5 Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πέφτει στα 534 ευρώ η αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων...

Στα 534 ευρώ μόλις καθόρισε η κυβέρνηση για τον μήνα Δεκέμβρη το ποσό της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας. Ετσι, από τα 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβρη, η κυβέρνηση μειώνει το ποσό των ειδικών αποζημιώσεων σε αυτό που ίσχυσε από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου από την περασμένη άνοιξη. Σημειώνεται ό... Περισσότερα

Παράταση Λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Παράταση Λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

 Αγαπητοί φίλοι,

  Όλα αυτά τα χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στις οικογένειες – φροντιστές τους.

  Στην αρχή με τη Στέγη Δημιουργίας και τους εθελοντές επαγγελματίες ψυχικής υγείας, για την ψυχολογική τους υποστήριξη, την ψυχοεκπαίδευση και την ψυχοενδυνάμωση και παράλληλα με πλήθος εκδηλώσεων για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, την κοινωνική  και επαγγελματική επανένταξη των ληπτών μας, την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας για τα θέματα της ψυχικής ασθένειας (συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες, διαδραστικές εκδηλώσεις κ.ά.).

  Οι αυξανόμενες ανάγκες και οι άοκνες προσπάθειές μας,  οδήγησαν στην ένταξή μας στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Προγράμματος ΣΒΑΑ του Δήμου Βέροιας και τη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας , διάρκειας 2 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

  Το Κέντρο στελεχώθηκε με επαγγελματίες ψυχικής υγείας και διοικητικό προσωπικό, οργανώθηκαν οι Ομάδες υποστήριξης, ψυχοενδυνάμωσης και ψυχοεκπαίδευσης, οι Ομάδες δραστηριοτήτων και  οι ατομικές συνεδρίες με εμφανή και άριστα αποτελέσματα, τα οποία θα παρουσιάσουμε σε κάποια στιγμή και δημόσια.

   Στο σχέδιο ένταξης του έργου προβλεπόταν η εξυπηρέτηση 40 ωφελούμενων για τα δύο χρόνια.

  Σήμερα το Κέντρο εξυπηρετεί πάνω από 150 ωφελούμενους (90 – 110 άτομα σε εβδομαδιαία βάση).

  Η αγωνία μας για τη λήξη του Προγράμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη, ιδιαίτερα με το θέμα που προέκυψε με την πανδημία και την έξαρση των ψυχικών ασθενειών, λόγω του εγκλεισμού και της κοινωνικής απομόνωσης, μας οδήγησε σε επίμονες προσπάθειες και προτάσεις για την παράτασή του, γιατί δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι το Κέντρο αυτό πρόκειται να κλείσει και να μείνουν δεκάδες συμπολίτες μας χωρίς καμία υποστήριξη.

   Η επιμονή μας, η ουσιαστική και διαφανής λειτουργία του, τα αποτελέσματα της λειτουργίας του σε σχέση με τις ποιοτικά υψηλές παροχές υπηρεσιών και η συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς καθώς και η αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια, είχε σαν αποτέλεσμα την απόφαση της Π.Κ.Μ. για την παράταση της χρηματοδότησης της λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης μέχρι το τέλος του 2023 και μάλιστα με την ενίσχυσή του με έναν επιπλέον επαγγελματία ψυχικής υγείας  για την κάλυψη των αναγκών του.

  Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διαχειριστική Αρχή για την εμπιστοσύνη τους στο έργο που προσφέρει το Κέντρο Υποστήριξης του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και τη συνέχιση της χρηματοδότησής του.

  Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια και περισσότερη θέληση και ένταση τις προσπάθειές μας και θα ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα, για τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Κέντρου και την επίτευξη των σκοπών και στόχων του Συλλόγου.

  Οσο όμως αυξάνονται οι υπηρεσίες και ο αριθμός των ωφελούμενων τόσο αυξάνονται και οι λειτουργικές δαπάνες και απαιτήσεις του. Και σαυτό έχουμε μόνο εσάς δίπλα μας και υποστηρικτές μας. Σας καλούμε να συμβάλετε με ότι μπορείτε στην οικονομική μας στήριξη, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις απαιτούμενες ανάγκες μας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι

Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !

Έχει διαβαστεί 40 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-1 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 6 ως 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 156 επισκέπτες και 0 μέλη.