Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια1 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου2 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη3 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση4 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή5 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Παρέμβαση Δημήτρη Μούρνου στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη

Καθυστερημένα πάλι, για μια ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ασχολείται με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.

Μόλις σήμερα, και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, η διοίκηση έφερε το θέμα στην επιτροπή ποιότητας ζωής και την οικονομική επιτροπή, προκειμένου να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός. Χωρίς να προηγηθεί ένας απολογισμός του προηγούμενου προγράμματος, χωρίς μια αναλυτική παρουσίαση των αναγκών και των δεδομένων, των εμπειριών και των παραλείψεων αλλά και των ευθυνών για την πανθομολογούμενη αποτυχία των προηγούμενων προγραμμάτων καλούμαστε να αποφασίσουμε για ποσά εκατομμυρίων ευρώ.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η όλη διαδικασία του διαγωνισμού και της υπογραφής των συμβάσεων υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 3-4 μήνες, η όποια εφαρμογή του προγράμματος δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τον Ιούλιο. Πέρυσι, που η προκήρυξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού έγινε 27-1-2014, οι εναέριοι ψεκασμοί άρχισαν στις 11-6-2014 και οι επίγειοι ψεκασμοί τον Αύγουστο.

Φέτος που η προκήρυξη θα γίνει ένα μήνα, τουλάχιστον, αργότερα, πότε θα αρχίσει το πρόγραμμα, το χειμώνα;

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας είναι βέβαιο ότι θα περάσουνε πάλι μια μαρτυρική χρονιά εξαιτίας των κουνουπιών με επιπλέον κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους. Γιατί νόσοι που μεταδίδονται με τα κουνούπια όπως η εγκεφαλίτιδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία και ο καταρροϊκός πυρετός των προβάτων απειλούν να προσλάβουν επιδημικό χαρακτήρα για την περιοχή μας.

 Είναι γνωστό ότι το μυστικό της επιτυχίας σε αυτό το πρόβλημα είναι η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης από τις αρχές Μαρτίου, όπως απαιτεί ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών.

Εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας από 29-9-2014 που υπογράφεται από την γενική γραμματέα Χριστίνα Παπανικολάου συνιστά την έγκαιρη (στάδιο προνύμφης) και ταυτόχρονη σε όλες τις περιφέρειες έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης για το έτος 2015.

Όπως φαίνεται από όλα αυτά όμως, εδώ σε μας κάποιοι μας κοροϊδεύουν, πετούν τα λεφτά της Περιφέρειας και παίζουν με την υγεία των πολιτών.

Αδυνατούν να παρακολουθήσουν ανάγκες και χρονοδιαγράμματα και να κάνουν σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό. Δείχνουν να τρέχουν διαρκώς πίσω από τα προβλήματα και να μην τα προλαβαίνουν.

Έχει διαβαστεί 476 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 644 επισκέπτες και 0 μέλη.