Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

 • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας
 • H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.
 • Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη
 • Κλειστή μέχρι 6 Νοεμβρίου όλη η Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
 • Διαδικτυακό Σεμινάριο
 • ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ... 150.000 ευρώ για «πειράματα», μάλλον είναι πολλά κύριε Δήμαρχε !
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας1 H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.2 Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη3 Κλειστή μέχρι 6 Νοεμβρίου όλη η Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού4 Διαδικτυακό Σεμινάριο5 ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ... 150.000 ευρώ για «πειράματα», μάλλον είναι πολλά κύριε Δήμαρχε !6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς κλέβει τη λαϊκή περιουσία ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα (πτωχευτικό κώδικα) καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ο πτωχευτικός κώδικας αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέου... Περισσότερα

Η παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον κάθετο άξονα

από Η Άλλη Άποψη
Η παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον κάθετο άξονα

Με συγκρατημένη, από την πλευρά μας, αισιοδοξία συζητάμε σήμερα στο το θέμα της προκήρυξης της μελέτης για το τμήμα του κάθετου άξονα Πατρίδα-Εγνατία. Καθώς η συζήτηση αυτή και η απόφαση έχει καθυστερήσει θεωρούμε ότι δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες. Επιπλέον η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απαιτεί χρόνο και χρήμα και μόνο στο πλαίσιο ενός εθνικού ή έστω περιφερειακού προγράμματος έργων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Η εμπειρία άλλωστε από το σχεδιασμό και την κατασκευή του τμήματος Πατρίδα-Νάουσα είναι αρνητική. Παρόμοια λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν. Απαιτείται ένας προσεκτικός και ορθολογικός σχεδιασμός με γνώμονα την οικονομία και τη λειτουργικότητα.

Η αναφορά στην εισήγηση ότι το σημείο αφετηρίας, το περίφημο «κούμπωμα», θα είναι στο ύψος της Μέσης, είναι κατά την άποψή μας σωστή. Οι δυο άλλες επιλογές, της Κουλούρας και της Βέροιας πάσχουν.

Στην Κουλούρα ουσιαστικά δεν υπάρχει κόμβος, αλλά κάποιες μικρές προσβάσεις προς τον οικισμό. Απαιτείται δηλαδή η κατασκευή ενός νέου κόμβου. Με δεδομένη την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, με τον οικισμό της Κουλούρας από τη μια μεριά και την αγορά Κουλούρας και διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις από την άλλη, η δημιουργία του εμφανίζεται τεχνικά αδύνατη. Το σημαντικότερο είναι ότι η λύση αυτή προσθέτει 7,5 ακόμη χιλιόμετρα δρόμου ανεβάζοντας κατακόρυφα το ύψος της κατασκευής του.

Ο κόμβος της Βέροιας, έτσι όπως είναι σήμερα δεν προσφέρεται για να αποτελέσει συγχρόνως και αφετηρία ενός νέου κλειστού αυτοκινητοδρόμου. Έπρεπε εξ αρχής να είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο. Επί πλέον έχει αναπτυχθεί ένα μέτωπο πυκνού αστικού ιστού στην πιθανή πορεία του δρόμου.

Έναντι αυτών των επιλογών ο κόμβος στο ύψος της Μέσης μοιάζει η ιδεωδέστερη λύση τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά.

Με τον κόμβο της νέας οδού στη διασταύρωσή της με την υπάρχουσα παλιά εθνική οδό, στο ύψος του Μακροχωρίου, η Βέροια αποκτά και δεύτερη είσοδο και έτσι διευκολύνεται σημαντικά η εσωτερική κυκλοφορία. Ακόμη ο κόμβος της Μέσης μπορεί να γίνει η αφετηρία οδού προς Βεργίνα, μέσω της γέφυρας του νέου φράγματος της ΔΕΗ.

Με την παρέμβαση αυτή προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τις γενικές πολιτικές και οικονομικές αρχές ενός τέτοιου έργου με το σκεπτικό να υπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες. Υπάρχουν αρκετά άλλα ζητήματα πολύ σοβαρά, η προσέγγιση των οποίων είναι υπόθεση των ειδικών μελετητών. Ας τους αφήσουμε απερίσπαστους να σχεδιάσουν και να προτείνουν.

Σε μας μένει ο ρόλος της αναπτυξιακής διάστασης του έργου, ώστε

Θα χρειαστεί από όλους μας επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες για την κατά το δυνατό ταχύτερη υλοποίηση του έργου, πράγμα που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Ημαθίας-Πέλλας.

Έχει διαβαστεί 231 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 456 επισκέπτες και 0 μέλη.