Πέμπτη, 02 Απρ, 2020

  • Ελέγχοντας πολύπλευρα την ενημέρωση (Ορισμένα συμπεράσματα την περίοδο της πανδημίας)
  • Οι επιπτώσεις στα Μ.Μ.Ε
  • Τι λένε και τι θα κάνουν οι δημοτικές αρχές της Ημαθίας για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους;
  • Οι οικοδόμοι καταγγέλλουν τον κ. Σταϊκούρα
  • Διοικητής Νοσοκομείου βρυχώμενος.!!!
  • Οικονομική ενίσχυση ουσιαστικά εμπαιγμός από την κυβέρνηση στους δήμους για τον κορονοϊό
Ελέγχοντας πολύπλευρα την ενημέρωση (Ορισμένα συμπεράσματα την περίοδο της πανδημίας)1 Οι επιπτώσεις στα Μ.Μ.Ε2 Τι λένε και τι θα κάνουν οι δημοτικές αρχές της Ημαθίας για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους;3 Οι οικοδόμοι καταγγέλλουν τον κ. Σταϊκούρα4 Διοικητής Νοσοκομείου βρυχώμενος.!!!5 Οικονομική ενίσχυση ουσιαστικά εμπαιγμός από την κυβέρνηση στους δήμους για τον κορονοϊό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη

Ερώτηση για χρηματοδότηση αποκατάστασης ζημιών

Ερώτηση στην Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης με την οποία ζητά να μάθει αν θα χρηματοδοτηθούν οι αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην ερώτηση του αναφέρει:

"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν την τελευταία περίοδο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2014 στο Νομό Ημαθίας, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση χείμαρρων και τάφρων και ως εκ τούτου, την πρόκληση εκτεταμένων καταστροφών. To αγροτικό και ορεινό οδικό δίκτυο των Δήμων Αλεξανδρείας, Βέροιας και Νάουσας, υπέστη σοβαρότατες ζημίες, λόγω κατολισθήσεων, καθιζήσεων και καταπτώσεων από τα πρανή, καθιστώντας έως και αδύνατη την πρόσβαση σε αγροτεμάχια, την διέλευση και την ομαλή μετακίνηση των δημοτών. Εκατοντάδες στρέμματα δενδρωδών καλλιεργειών πλημμύρισαν, καθώς και κατοικίες, οικόπεδα, αποθήκες, οικόπεδα, αγροτεμάχια καθιστώντας το Νομό στο σύνολο του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

α) To εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης των ζημιών ανέρχεται στο ύψος των 750.000,00 ευρώ, όπως αυτό καταγράφηκε στο συγκεντρωπκό πίνακα αποκατάστασης ζημιών περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Π.Ε. Ημαθίας

β) Το εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης των ζημιών ανέρχεται στο ύψος των 344.000,00 ευρώ, όπως αυτό καταγράφηκε στην ανάλυση - κατά Δημοτικές Ενότητες - αποκατάστασης ζημιών περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Βέροιας

γ) Το εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης τοσν ζημιών ανέρχεται στο ύψος των 400.000,00 ευρώ, όπως αυτό καταγράφηκε στην ανάλυση - κατά Οικισμούς - αποκατάστασης ζημιών περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Αλεξάνδρειας

δ) Το εκπμώμενο κόστος αποκατάστασης των ζημιών ανέρχεται στο ύψος των 1.210.000,00 ευρώ, όπως αυτό καταγράφηκε στο συγκεντρωτικό πίνακα αποκατάστασης ζημιών περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Νάουσας.

To εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποκατάστασης τοον ζημιών, όπως πιο πάνω περιγράφονται, ανέρχεται στα 2.704.000,00 ευρώ.

Εντούτοις, δεν έχει υπάρξει ουδεμία χρηματοδότηση για το ξεκίνημα της μερικής έστω αποκατάστασης, αυτής της ευρύτατης κλίμακας καταστροφών, που δυσχεραίνουν ή και αποκλείουν ολοσχερώς τις αγροτικές, επιχειρηματικές και καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων του Νομού Ημαθίας.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

1) θα προβούν στην έκδοση κονδυλίων που προβλέπονται για τις καταστροφές του είδους;

2) Ποιος θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος αναμονής έως την οριστική διάθεση αυτών;".

 

 Αναφορά ΚΕΜΑΕΔ

Ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ημαθίας Γεώργιος Ουρσουζίδης, κατέθεσε αναφορά το αίτημα του Φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δ. Βέροιας, σχετικό με την κάλυψη σοβαρών υλικοτεχνικών ελλείψεων για την υποστήριξη του δύσκολου έργου τους καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου.

 

Ερώτηση για μονάδα κομποστοποίησης σε Αλεξάνδρεια

Ερώτηση στην βουλή προς τον υπουργό Υποδομών κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης με την οποία ζητά να μην απενταχθεί η χρηματοδότηση της μονάδας κομποστοποίησης του δήμου Αλεξάνδρειας. Στην ερώτηση του αναφέρει:

"Με την 2η Τροποποίηση Πράξης "ΑΠΟΚΑΤΑΣΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΕΞΕΛΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιβάλλον ανάπτυξη", αποφασίστηκε από τον Ναυτιλίας και Τουρισμού η ένταξη των νέων υποέργων για την δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης στο Δ. Αλεξάνδρειας.

Όμως, λόγω υπερδέσμευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, το ΕΠΠΕΡΑΑ θα κληθεί να απεντάξει τις ενταγμένες πράξεις, οι οποίες δεν έχουν προλάβει να συμβασιοποιηθούν έως το Μάιο του τρέχοντος έτους.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας βρίσκεται ήδη στην διαδικασία της δημοσίευσης του διαγωνισμού η οποία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα, όπως επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία - λόγω του ό,τι πρόκειται για έργα άνω του κοινοτικού κατωφλίου.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμβασιοποίηση των υποέργων να ολοκληρωθούν φυσικά και οικονομικα έως τα τέλη Νοεμβρίου-Αρχές Δεκεμβρίου 2015, ερωτάται ο κ. Υπουργός
είναι δυνατόν να μη συμπεριλάβει στη λίστα των προς απένταξη έργων την προαναφερόμενη πράξη, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για τη συμβασιοποίησή της;".

 

Έχει διαβαστεί 261 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-5 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Απριλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-5 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 6 ως 10 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 73 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά