Σάββατο, 17 Απρ, 2021

  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • "Εφυγε" ο Κώστας Γκαβαϊσές
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/4
  • Στη διενέργεια 188 rapid tests προχώρησε  ο ΕΟΔΥ στη Νάουσα, εκ των οποίων ένα βρέθηκε θετικό
  • Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης του ΜέΡΑ25 Βέροιας
  • Ο Δήμος Νάουσας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ1 "Εφυγε" ο Κώστας Γκαβαϊσές2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/43 Στη διενέργεια 188 rapid tests προχώρησε  ο ΕΟΔΥ στη Νάουσα, εκ των οποίων ένα βρέθηκε θετικό4 Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης του ΜέΡΑ25 Βέροιας 5 Ο Δήμος Νάουσας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χυδαία ψέματα

Χυδαία ψέματα

Κάθε επιχείρημα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία, είναι και ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, κυρίως για τους νέους, να το πολεμήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά, με αφετηρία τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική Πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη. Γιατί είναι τόσο... Περισσότερα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Το ψηφοδέλτιο του παρουσίασε στην «ΕΛΙΑ» της Βέροιας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσία και οπαδών του, το μεσημέρι της Πέμπτης 15/1. Εισαγωγικά μιλώντας ο Π. Χατζησάββας αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε υποστήριξε «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη και τον φτωχό νότο. Στις 25 Γενάρη οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο προτάσεις. Η πρόταση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο, που εφαρμόζεται στην χώρα και δημιούργησε μια ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται να βάλει τέλος σε αυτή την βαρβαρότητα και να φέρει την ανάπτυξη στην χώρα. Το ψηφοδέλτιο στην Ημαθία αποτελείτε από στελέχη που έχουν δώσει δείγματα γραφής εδώ και δεκαετίες και πρωτοστάτησαν στα κινήματα». Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι υποψήφιοι αναφερόμενοι στο βιογραφικό τους καθώς και σύντομες πολιτικές παρεμβάσεις:

Ο Χρήστος Αντωνίου, οικονομολόγος από την Αλεξάνδρεια, σημείωσε: «Σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μας έλεγαν ότι είναι κρίσιμες. Η κρισιμότητα αφορούσε ποιοι θα έπαιρναν τις καρέκλες. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και το αντιλαμβάνεται ο λαός διότι έχουμε δυο πολιτικά σχέδια για την χώρα. Το σχέδιο που προτείνουμε αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το στηρίξουμε χωρίς να έχει σχέση με την διαπραγμάτευση του χρέους. Αλλάζει το πολιτικό τοπίο αναφορικά με τους θεσμούς».

Η Φρόσω Καρασαλίδου, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Νάουσα, τόνισε: «Θεώρησα χρέος μου να συμμετάσχω στις εκλογές. Η κατάσταση στο νομό είναι ανάγλυφη, βλέπουμε ζωές καταστραμμένες, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, οι νέοι μεταναστεύουν. Στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών έχει γίνει ολοκαύτωμα. Παρά τις δυσκολίες είμαι αισιόδοξη. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα. Είμαι χαρούμε που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο».

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος από Νάουσα: «Με χαρά συμμετέχω σε αυτό τον αγώνα. Μπροστά μας έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι αυτός που ζήσαμε, ο δρόμος του κοινωνικού μαρασμού. Ο άλλος δρόμος είναι του ΣΥΡΙΖΑ, της κοινωνικής ανασυγκρότησης και της εθνικής ανάκαμψης. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τρία χαρακτηριστικά σημεία. Στο χρέος αν δεν πετύχουμε βαθιά διαγραφή τίποτα δεν θα αλλάξει στην χώρα μας, άρα πρέπει να υπάρξει διευθέτηση, όχι με επιμήκυνση. Χρειάζεται διαγραφή. Χρειάζεται αλλαγή της Εθνικής μακροοικονομικής πολιτικής με προστασία της εργασίας και της οικογένειας. Σχέδια για μείωση της ανεργίας, επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει άρση της λιτότητας. Το τρίτο είναι ποιος θα τα κάνει όλα αυτά. Ο τόπος χρειάζεται καθαρά χέρια, καινούργια πρόσωπα. Καιρός είναι να γίνει αλλαγή..».

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης, πολιτικός μηχανικός από την Βέροια: «. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψαν ένα έκτρωμα και δεν μπορεί να ποντάρει κανείς σε αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως μια ελπίδα να ανατρέψει όλα αυτά. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησα με σχέση με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και δικαιωθήκαμε σε κοινούς αγώνες προς όφελος της Ημαθίας. Γι αυτό όταν μπω προτάθηκε να μπω στο ψηφοδέλτιο δέχθηκα. Το μήνυμα που πρέπει να βγει από αυτές της εκλογές είναι ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή».

Η Εύη Παπαγιαννούλη πολιτικός μηχανικός από την Βέροια: «Είμαι χαρούμε γιατί οι ημέρες είναι ιστορικές, γιατί θα σταματήσουν οι πολιτικές φτωχοποίησης και θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλες αξίες. Ο φόβος που προσπαθούν να μας περάσουν, πηγάζει από τον μεγαλύτερο τους φόβο να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του. Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο. Ο λαός θα πάρει την τύχη στα χέρια του. Αυτό είναι σημαντικό για την Ημαθία που έχει μια φθίνουσα πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι ο μεγάλος πυλώνας ανάπτυξης είναι ο πρωτογενής τομέας γι αυτό επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα στήριξης του αγροτικού τομέα. Στις 25 του Γενάρη ζητάμε την ανάθεση ευθύνης από ενεργούς πολίτες, που θα ελέγχουν την εξουσία και θα συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές».

Ο Δημήτρης Χαμπίδης, ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος γεωπονικής σχολής, από Βέροια υποστήριξε: «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα γίνει και δεν εξαρτάτε από την διαπραγμάτευση του χρέους. Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε πρόγραμμα αλλά είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόγραμμα. Έχει σημασία να γίνει γνωστό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο για να συμπληρωθεί και να υλοποιηθεί. Είναι πρωταρχικός μας στόχος ο πρωτογενής τομέας. Τα τρόφιμα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία και η Ελλάδα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα σε αυτό. Υπάρχουν δυο θέματα. Στη νέα ΚΑΠ συνεχίζεται η επιδότηση της «αποπαραγωγής». Αυτό έγινε μέχρι σήμερα και μειώθηκαν οι παραγωγές. Αυτή η πολιτική εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα. Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του φακέλου και θα συνδέσουμε την επιδότηση με την παραγωγή. Ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι το εμπάργκο της Ρωσίας. Η Ημαθία στηρίζεται στο ροδάκινο. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική θα φέρει την απόλυτη καταστροφή. Εμείς θα προχωρήσουμε σε άρση του εμπάργκο. Τέλος θα σταματήσει αυτό που γίνεται με την μεγάλη διαφορά της τιμής από τον παραγωγό στο ράφι. Επίσης θα σταματήσει αυτό με τους εμπόρους που αφήνουν τους παραγωγούς απλήρωτους".

Απαντώντας σε ερώτηση της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» το εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον άλλο δρόμο ή απλά προτείνει διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της κατάστασης (επεκτατική πολιτική αντί της ακολουθούμενης περιοριστικής της Ν.Δ) ο Κ. Λαπαβίστας (που πολλές φορές σημείωσε τις διαφορετικές ιδιαίτερες πολιτικές του θέσεις-σεβόμενος πάντα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στη εφαρμογή του συγκρούσεις, τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μάυρο, ενώ σημείωσε και τις αντιδράσεις του καθεστώτος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεώρησε ότι είναι πολιτικό και οικονομικό λάθος να κάνουμε λόγο για διαχείριση, ενώ αναφερόμενος προφανώς στη στάση  του ΚΚΕ έκανε λόγο ότι θα πρέπει ουσιαστικά να στηρίξει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Έχει διαβαστεί 429 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 17 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 18 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 293 επισκέπτες και 0 μέλη.