Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη1 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση2 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή3 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»4 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή5 Αποστολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
 ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την Τρίτη 19 Μάρτη η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Ιακωβίδη και ομάδα αποτελούμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Γαλατσίδα, Αμυγδαλιά Κυροπούλου, Παναγιώτη Τσολάκη και Σωτήρη Κοτζαμπασόπουλο επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας. Ήρθαν σε επαφή με τους Αστυνομικούς υπαλλήλους κι είχαν μια σύντομη κουβέντα με τον υποδιοικητή του Α.Τ πάνω σε ζητήματα της υπηρεσίας καθώς και θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την στήριξη των αιτημάτων τους.  Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι πως η αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα. Αμέσως μετά βρέθηκαν με τους υπαλλήλους του τμήματος Ασφάλειας όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή και καταγράφηκαν ελλείψεις υλικοτεχνικών μέσων - οχημάτων αλλά και μέτρων προστασίας του προσωπικού.

 

Αργότερα το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ όπου συναντήθηκε με τους υπαλλήλους και την προϊσταμένη του υποκαταστήματος. Πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση μαζί τους για τις επερχόμενες μειώσεις προσωπικού και κλεισίματος υποκαταστημάτων ενώ σημειώθηκε πως είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων (ΝΔ & ΚΙΝΑΛ),  που συμφωνούν, προωθούν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εντατικοποίηση, πιο χαμηλούς μισθούς και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της στήριξης της υπηρεσίας αλλά και των εργαζόμενων, ισχυροποιώντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και το ΚΚΕ σε Ευρωβουλή και Εθνικές εκλογές, με στόχο την εμπόδιση στους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των πολιτικών εκφραστών των άλλων παρατάξεων, την διεκδίκηση από καλύτερες θέσεις για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την επαναφορά των δικαιωμάτων που καταργήθηκαν καθώς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε ενιαίο ταχυδρομικό φορέα.

 

Η περιοδεία του κλιμακίου ολοκληρώθηκε στις Υπηρεσίες & Διευθύνσεις που λειτουργούν στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Από τις επαφές με υπαλλήλους αναδείχθηκε το κύριο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνσή τους με αυξημένο αριθμό αρμοδιοτήτων. Εκεί από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε ξεκάθαρο πως για να λειτουργήσει μια Δημοτική αρχή, ένας Δήμος, ο κινητήριος μοχλός είναι το στελεχικό και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του και θα απαιτηθεί η μονιμοποίηση εργαζομένων, που δεν ήρθαν στο Δήμο από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τόνισε πως μέλημά της είναι η εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών, με το προσωπικό στο πλευρό της κι όχι απέναντί της, δηλαδή την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττουν οι δημότες αλλά και όσοι επισκέπτονται το Δήμο μας.

Έχει διαβαστεί 353 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 633 επισκέπτες και 1 μέλος.